Αποχρωσεις

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παντρεύτηκε τη νύφη του

Ο έρως, ως γνωστόν, χρόνια δεν κοιτά. Πόσο μάλλον, νόμους και απαγορεύσεις. Ετσι, μια νεαρή Ινδή και ο καλός της αποφάσισαν να συζήσουν, μέσω του γάμου της κοπέλας με τον μεγαλύτερο αδελφό του αγαπημένου της. Αν και όλο αυτό μοιάζει λίγο μπερδεμένο, εν τούτοις αποδείχθηκε η πλέον ενδεδειγμένη λύση, για ένα ερωτευμένο ζευγάρι 19χρονων Ινδών, έως ότου ενηλικιωθεί ο γαμπρός και μπορέσουν να παντρευτούν. Και αυτό, επειδή ο ινδικός γάμος επιτρέπει μεν στα κορίτσια να παντρεύονται από τα 18 όχι όμως και στα αγόρια, τα οποία προηγουμένως πρέπει να συμπληρώσουν τα 21 τους χρόνια. Με τη σύμφωνη γνώμη και του μεγαλύτερου αδελφού, λοιπόν, ο οποίος υπέγραψε σχετικό συμβόλαιο, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να αντιμετωπίζει τη σύζυγό του ως… νύφη του, οι δυο νέοι βρήκαν τρόπο να μην χωρίσουν, σε μια συντηρητική κοινωνία, η οποία δεν αποδέχεται τη συμβίωση ανύπαντρων ζευγαριών. Υστερα από δύο χρόνια, οπότε ο 19χρονος θα έχει συμπληρώσει την απαραίτητη ηλικία, ο σύζυγος θα δώσει διαζύγιο στην κοπέλα και το «στεφάνι» του στον ερωτευμένο αδελφό του.

Η… άλλη απάτη

Ανδρας νέος, αν και στα 46 του, αυτό συζητείται, ωραίος(;), επιστήμων, ειδικός γυναικολόγος αναπαραγωγής, και μόνος, κατά δήλωσή του, τουλάχιστον, ψάχνει… Σύντροφο, τι άλλο, μέσω του Διαδικτύου, ώστε να έχει δυνατότητα πρόσβασης στη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά διαθέσιμου… υλικού. Δεν γνωρίζουμε ποιες και πόσες, αλλά δύο τουλάχιστον, γυναίκες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του, τελικώς άσκησαν αγωγή εναντίον του, όταν συνειδητοποίησαν ότι τις εξαπατούσε επί χρόνια, ζητώντας αποζημίωση κάποιων εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική βλάβη. Στην αγωγή τους, οι δυο γυναίκες διατείνονται ότι ο εν λόγω γιατρός από το Μανχάταν υποκρινόταν τον ελεύθερο, ενώ ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά και χρησιμοποιούσε αμφιλεγόμενα διανοητικά παιχνίδια, προκειμένου να σχετιστεί ερωτικά μαζί τους, λέγοντάς τους «παραμύθια» περί προηγούμενης κοινής ζωής τους. Ισχυριζόταν συγκεκριμένα σε κάθε μια απ’ αυτές ότι υπήρξε παντρεμένος μαζί της, σε κάποια προηγούμενη ζωή, και επειδή την είχε κακομεταχειριστεί, την αναζητούσε σ’ αυτή τη ζωή για να επανορθώσει. H πιο «υποψιασμένη» από τις δυο έμεινε δεν έμεινε μαζί του ένα χρόνο, η άλλη χρειάστηκε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, για να… ξυπνήσει.

Θέαμα με τσιγάρο

Ανεπιθύμητοι παντού, οι αρειμάνιοι καπνιστές της Ιαπωνίας έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν θέαμα και τσιγάρο, αρκεί να είναι… τυχεροί. H μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της χώρας, Japan Tobacco προσφέρει 150 εισιτήρια για την παρακολούθηση της κινηματογραφικής ταινίας «Sin City», σε αίθουσα όπου οι αμετανόητοι καπνιστές θα μπορούν να δουν την ταινία, απολαμβάνοντας παράλληλα το τσιγάρο τους, χωρίς το άγχος ότι ενοχλεί ο καπνός τους. Στη σχετική κλήρωση -αυτό ίσως να είναι το μειονέκτημα της όλης προσφοράς- μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας και είναι αποδεδειγμένα καπνιστές. Αλλωστε στην «Πόλη της Αμαρτίας», όλα επιτρέπονται, πόσο μάλλον το τσιγάρο. Εν προκειμένω, πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ το ποσοστό των καπνιστών στην Ιαπωνία είναι από τα υψηλότερα στον αναπτυγμένο κόσμο, το κάπνισμα απαγορεύεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, τους σταθμούς μέσων μεταφοράς και άλλους δημόσιους χώρους.

Γλωσσικά

Εχουν και οι Κινέζοι τα γλωσσικά τους προβλήματα. Και εδώ που τα λέμε δεν είναι και μικρά, αν λάβει κάποιος υπόψη ότι λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους του 1,3 τρισ. ανθρώπων της αχανούς χώρας, χειρίζονται σωστά τη γλώσσα των μανδαρίνων, ενώ οι υπόλοιποι «ενδίδουν» στην ευκολία τής εκάστοτε τοπικής διαλέκτου. Αυτή η ευκολία, ωστόσο, καθίσταται απαγορευτική για την επόμενη πενταετία στην κοσμοπολίτικη Σαγκάη, η οποία θα φιλοξενήσει το 2010 τη World Expo, καθώς άπαντες όσοι έρχονται σε επαφή με ξένο κόσμο, τουλάχιστον, οφείλουν να παρακολουθήσουν ειδικά μαθήματα για την εκμάθηση του σωστού χειρισμού και της προφοράς της επίσημης γλώσσας του Πεκίνου, ώστε να γίνονται κατανοητοί από τους επισκέπτες. Το Πεκίνο, άλλωστε επιδιώκει χρόνια τώρα να επιβάλει μια κοινή γλώσσα στην κινεζική επικράτεια, ώστε να εξασφαλίσει και τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνοχή, αλλά τα πράγματα φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολα.

Φωτό μανικιούρ

Μικρή, ελαφριά και εύχρηστη η νέα συσκευή «μανικιούρ» έρχεται από τη Σιγκαπούρη και υπόσχεται όχι μόνο την καλύτερη περιποίηση των νυχιών, αλλά και την απεικόνιση σ’ αυτά έγχρωμης φωτογραφίας του αγαπημένου σας προσώπου ή κατοικίδιου. Παρόμοιες συσκευές υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν την E-Manicure, η οποία φέρει ενσωματωμένη κάμερα για την απαθανάτιση φωτογραφικών εικόνων σε μόλις 30 δεύτερα. Οι απανταχού… ρεπόρτερ είναι προφανές ότι αποκτούν ένα ακόμη εφόδιο για τις ανάγκες τους, αφού θα μπορούν πλέον ν’ απαθανατίζουν γεγονότα με τα νύχια τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή