Αποχρωσεις

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί γούνας

Ο «πόλεμος της γούνας» στον κόσμο της μόδας βρίσκεται προ των πυλών, με τους μεν να ισχυρίζονται ότι υπάρχει καινούργιο ενδιαφέρον για το είδος και τους δε να υποστηρίζουν το εντελώς αντίθετο. Οι φιλοζωικές οργανώσεις αρνούνται ότι υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη γούνα και αντιτείνουν ότι για κάθε μια διασημότητα, η οποία επιλέγει να φορέσει γούνα, υπάρχουν δεκάδες άλλες, που αντιτίθενται στη χρήση της. Το ίδιο πρεσβεύει και η ευρωπαϊκή εκδοχή της PETA, σύμφωνα με την οποία οι «γουναράδες» βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση, ώστε αναγκάζονται να στέλνουν δωρεάν γούνες, σε διασημότητες και οίκους μόδας, προκειμένου να εμφανίσουν αυξημένο ενδιαφέρον για το είδος τους. Μάθαμε μάλιστα ότι πριν από λίγες μέρες η Χίθερ Μιλς Μακ Κάρτνεϊ επικεφαλής ομάδας διαδηλωτών, εισέβαλε στα κεντρικά της Sweetface του οίκου μόδας της Τζένιφερ Λόπεζ, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τη χρήση ζωικής γούνας από τη Sweetface. H Μακ Κάρτνεϊ και οι ομοϊδεάτες της έφεραν στο σώμα τους βίντεο, το οποίο «έπαιζε» τρομακτικές εικόνες από ζώα που γδέρνονται ζωντανά, προκειμένου να τους αφαιρεθεί το γούνινο δέρμα και κατήγγειλαν τον οίκο της Λόπεζ ότι χρησιμοποιεί γούνα από γάτες και σκύλους, την οποία παρουσιάζει για αλεπού.

Δυσοσμία

Είναι προφανές ότι δεν αρκεί ένας πολιτικός να διατείνεται ότι είναι «κοντά στον λαό», αλλά και να το αποδεικνύει. Κι αυτό ακριβώς έπραξε ο αρμόδιος υπουργός για το ινδικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο μετράει 152 συναπτά έτη ζωής, απασχολεί ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους και μεταφέρει πολύ πολύ περισσότερους, με χίλια δυο προβλήματα. Προκειμένου, λοιπόν, να έχει προσωπική εμπειρία τού τι σημαίνει σιδηροδρομικό ταξίδι στην Ινδία, ταξίδεψε «τρίτη θέση» και βίωσε όσα βιώνει αδιαμαρτύρητα(;) ο απλός Ινδός ταξιδιώτης: βρωμερές τουαλέτες, απαράδεκτο φαγητό, παντελή έλλειψη ανέσεων, συνωστισμό. Ωστόσο, εκείνο που κυρίως «σημάδεψε» το ταξίδι του υπουργού ήταν η ανυπόφορη δυσοσμία της τουαλέτας. Ηταν τέτοια η μυρωδιά, ώστε ο άνθρωπος, όχι απλώς δεν μπόρεσε να φάει το δείπνο του, αλλά ούτε να βάλει κάτι στο στόμα του για τις επόμενες 12 ώρες τουλάχιστον, οπότε δεν μπορούσε να απαλλαγεί από τη δυσοσμία. Κατόπιν αυτού, έδωσε προθεσμία ενός μηνός στους ιθύνοντες προκειμένου να πράξουν τα δέοντα για τον καθαρισμό των τρένων εν γένει, την απαλλαγή τους από κατσαρίδες και ποντίκια και τη διαμόρφωση «ανθρώπινων» συνθηκών ταξιδιού. Λέτε να εισακουστεί;

Απάτη, γενικώς

Επικαλούμενη «απάτη», η Ρενέ Ζελβέγκερ ακύρωσε ύστερα από τέσσερις μόλις μήνες τον γάμο της με τον Κένι Τσέσνι, τραγουδιστή της αμερικανικής κάντρι. Αυτό το αναπάντεχο τέλος μιας τόσο ρομαντικής ιστορίας, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκε από τα Μέσα, προβλημάτισε τους θαυμαστές της συμπαθούς ηθοποιού, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σ’ ένα παιχνίδι αναζήτησης της «πραγματικής» αιτίας για τη διάλυση του γάμου. Κι επειδή σύμφωνα με την υφιστάμενη αμερικανική νομοθεσία, η ακύρωση ενός πολιτικού γάμου μπορεί να οφείλεται σε διγαμία, αιμομιξία, παράνοια, ανικανότητα, κρυψίνοια και ανικανότητα λόγω κατάχρησης αλκοόλ ή ναρκωτικών, οι θαυμαστές της Ζελβέγκερ «παίζουν» με τις πιθανότητες, με μηνύματα τους στο Διαδίκτυο. Ορισμένοι φαίνεται να το διασκεδάζουν αρκούντως, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη σεξουαλικότητα ενός «μάτσο» συζύγου, όπως θεωρείται ότι είναι και τραγουδάει ο Τσέσνι· άλλοι, πιο συντηρητικοί, περιορίζονται στο ενδεχόμενο κάποιου ψέματος· άλλοι, πιο τολμηροί, ότι μπορεί να ήταν ξαναπαντρεμένος· κι άλλοι ότι απλώς δεν υπήρξε καν συμβίωση, δεδομένων των επαγγελματικών υποχρεώσεων των δυο. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πάντως τηρούν σιγήν ιχθύος κι απλώς επιβεβαίωσαν τον χωρισμό τους, αφήνοντας τους θαυμαστές τους να συνεχίσουν ακάθεκτοι το «παιχνίδι» τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή