Το μικρό σπίτι στην πλημμυρισμένη κοιλάδα

Το μικρό σπίτι στην πλημμυρισμένη κοιλάδα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστορικής σημασίας έργο αναμένει τον πρόεδρο Μπους, καθώς καλείται τώρα να εξασφαλίσει στέγη για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες του τυφώνα «Κατρίνα», αλλά και τους εκτοπισμένους του τυφώνα «Ρίτα». O πρόεδρος πρότεινε στις αρχές της εβδομάδας τη δωρεάν μεταβίβαση ομοσπονδιακών γαιών σε πρόσφυγες, που έχασαν τις περιουσίες τους, ώστε να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους.

Αν και ανάλογα σχέδια είχαν αποδειχθεί χρήσιμα στη Νέα Υόρκη και στη Βαλτιμόρη, οι προτάσεις αυτές παραμένουν πολύ μικρής εμβέλειας και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κλίμακα τέτοιων τραγωδιών.

Η επανένταξη εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών της Νέας Ορλεάνης στους κανονικούς ρυθμούς ζωής απαιτεί την εμπλοκή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στέγασης (HUD), της μόνης ικανής να κινητοποιήσει όλες τις αναγκαίες κρατικές υπηρεσίες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, αλλά και την πραγματική στρατιά εργολάβων, οικοδόμων και τεχνητών, που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της πληγείσας περιοχής.

Ελλιπής πρέπει επίσης να χαρακτηρισθεί η πρόταση της κυβέρνησης Μπους για προσωρινή στέγαση των 250.000 οικογενειών προσφύγων σε τροχόσπιτα σε όλο τον αμερικανικό Νότο. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τον ήδη ανασφαλή πληθυσμό σε πραγματικό γκέτο, ενισχύοντας τις ανισότητες, τις οποίες ο κ. Μπους βαυκαλίζεται ότι μάχεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή