Γαλλική πρόταση για κατασκευή νέου τουρκικού άρματος μάχης

Γαλλική πρόταση για κατασκευή νέου τουρκικού άρματος μάχης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. O γαλλικός κολοσσός των εξοπλισμών, η εταιρεία Giat Industries ανακοίνωσε προχθές την πρότασή της για κατασκευή νέου τουρκικού άρματος μάχης, το οποίο θα παράγεται στη χώρα, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο εγχώρια τεχνολογία. Το άρμα μάχης τέταρτης γενιάς, που έχει σχεδιασθεί κατ’ αποκλειστικότητα για τις ανάγκες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, θα έχει τρία με τέσσερα άτομα πλήρωμα, αυτόματο σύστημα οπλισμού του πυροβόλου, κινητήρα ντίζελ 1.500 ίππων και πυροβόλο 120 mm, τρία πολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων, σύμφωνα με τον διευθυντή διεθνών σχέσεων της Giat, Μαρκ Σασιλάν.

Το άρμα θα κατασκευασθεί από τουρκική εταιρεία, ενώ θα αξιοποιηθεί «μαζικά» η τεχνογνωσία τουρκικών επιχειρήσεων. Εφόσον επιτευχθεί επισήμως συμφωνία μέχρι τα τέλη του 2006, πρωτότυπο του άρματος μπορεί να έχει κατασκευασθεί μέχρι το 2010, με τη μαζική παραγωγή να αρχίζει το 2012. Οι πρώτοι στόχοι της Giat μιλούν για 250 άρματα, με τελικό στόχο, την κατασκευή στόλου 500 αρμάτων, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα 3.000 γηρασμένα άρματα μάχης του τουρκικού στρατού. Το προτεινόμενο άρμα μάχης ικανοποιεί όλες τις προδιαγραφές, που έχει θέσει το τουρκικό επιτελείο, όπως την ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-εδάφους από το κύριο πυροβόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή