Συγγνώμη Μπλερ στον Βόλφγκανγκ, μετά την ανάκριση

Συγγνώμη Μπλερ στον Βόλφγκανγκ, μετά την ανάκριση

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Με τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται όχι στον Βρετανό πρωθυπουργό ή τον Γκόρντον Μπράουν, αλλά στο πρόσωπο ενός ηλικιωμένου στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, ολοκληρώθηκε χθες το συνέδριο των Εργατικών στο Μπράιτον. O λόγος για τον εβραϊκής καταγωγής, Γουόλτερ Βόλφγκανγκ, ο οποίος εκδιώχθηκε προχθές με βίαιο τρόπο από τον χώρο του συνεδρίου και στη συνέχεια ανακρίθηκε βάσει της νέας αντιτρομοκρατικής διαδικασίας, επειδή επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών, Τζακ Στρo, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα την εμπλοκή της Βρετανίας στο Ιράκ. Την ίδια στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών ξεκίνησε χθες με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των Ντέιβιντ Ντέιβις, Ντέιβιντ Κάμερον και Κένεθ Κλαρκ.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν δεκάδες μέλη του κόμματος στον ηλικίας 82 χρόνων κ. Βόλφγκανγκ, ο οποίος επέστρεψε χθες στον χώρο του συνεδρίου των Εργατικών. H άφιξη του αντιπροσώπου συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα διαρκείας των συμμετεχόντων στο συνέδριο, γεγονός που προκάλεσε τη διακοπή της ομιλίας της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Ιλινγκ, Λεονάρα Τόμσον. H τελευταία, μάλιστα, ειρωνεύτηκε τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για τα χειροκροτήματα. Από την πλευρά του, επίσης, ο Τόνι Μπλερ έσπευσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τον τρόπο μεταχείρισης του κ. Βόλφγκανγκ από τους εθελοντές φρουρούς ασφαλείας του συνεδρίου και από τις αστυνομικές αρχές. O ίδιος ο παθών επεχείρησε πάντως να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι η περιπέτειά του είναι «ασήμαντη» σε σχέση με το φλέγον ζήτημα του Ιράκ.

Υποψήφιοι πρόεδροι των Τόρις

Στο μεταξύ, οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των κυριότερων υποψηφίων για την προεδρία των Τόρις εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της 7ης Οκτωβρίου. O Κένεθ Κλαρκ ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να αναγνωρίσουν ότι είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να βγάλει τους Συντηρητικούς από το περιθώριο, στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί, και προειδοποίησε ότι η επιλογή ενός προσώπου που κινείται στα δεξιά της κεντροδεξιάς θα αποφέρει μια ακόμα ήττα. Αντίθετα, οι κ. Ντέιβις και Κάμερον, οι οποίο θεωρούνται επικρατέστεροι για την προεδρία των Τόρις, συμφώνησαν ότι το κόμμα οφείλει να αλλάξει, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή