Το Ιράν προκαλεί τη Βρετανία στο Ιράκ

Το Ιράν προκαλεί τη Βρετανία στο Ιράκ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευσή τους για εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην κρίση γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν επανέλαβαν χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Βερολίνο. Διαφορετική άποψη εξέφρασε, όμως, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μανουσχέρ Μοτακί, από τη Βηρυτό όπου βρισκόταν χθες, απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από τη Βασόρα του νοτίου Ιράκ.

Την ίδια ώρα, ο σκληροπυρηνικός επικεφαλής του Συμβουλίου Φρουρών της Επανάστασης, αγιατολάχ Τζανατί, προειδοποιούσε τις χώρες της Δύσης ότι κινδυνεύουν να χάσουν πάρα πολλά εάν επιτεθούν στην ισλαμική δημοκρατία, με αφορμή τις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Η Κίνα, όμως, που δεν μοιράζεται τις γεωπολιτικές ανησυχίες των Δυτικών σχετικά με το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα, σκοπεύει σύντομα να υπογράψει μεγάλη συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας με την Τεχεράνη, για την εκμετάλλευση κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Γιανταβαράν του Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή