Αποχρωσεις

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερβολές

Μετά την κυβερνητική υποχώρηση στη Γαλλία, όσον αφορά τον περιβόητο νόμο για την απασχόληση των νέων, το πιθανότερο είναι ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν. Οπότε και η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα αποσύρει, υποθέτουμε, την ταξιδιωτική σύσταση προς τους πολίτες της, να αποφεύγουν τις «επαναστατημένες» περιοχές της Γαλλίας. Διότι συνέβη και αυτό: η Καμπέρα εξέδωσε ταξιδιωτική σύσταση στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν σε περιοχές που ξεσπούν βίαιες ταραχές, καθώς όπως αναφέρεται σχετικώς «ορισμένες από τις διαδηλώσεις καθίστανται βίαιες και οδηγούνται σε συγκρούσεις… σε πράξεις βανδαλισμού, σε λεηλασίες». Στη σύστασή της σημειώνει επίσης ότι «υπάρχει αύξηση στις κλοπές και στη δραστηριότητα των πορτοφολάδων, κυρίως στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, όπως το Παρίσι, η Μασσαλία και η Νίκαια». Λίγη ψυχραιμία και κυρίως μέτρο δεν θα ήταν άσχημο, δεδομένου ότι στη Γαλλία δεν έγινε δα και πόλεμος· μια εργατική εξέγερση με απαράμμιλο δυναμισμό, η οποία εν τέλει είχε και αποτέλεσμα.

Υπερβάσεις

Αλλά ας μείνουμε λίγο περισσότερο στην Αυστραλία, όπου μαθαίνουμε ότι αστυνομικός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (AFP) απαλλάχθηκε προσωρινά των καθηκόντων του, επειδή κατέφυγε σε μέντιουμ, προκειμένου να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από την απειλή δολοφονίας, που δέχθηκε ο πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ. Προς στιγμήν, η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, όπως αναφέρεται σχετικώς σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της. Η αντιπολίτευση πάλι βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με την ενέργειά του αυτή, ο εν λόγω αστυνομικός έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Με ποια λογική ακριβώς συνέβη αυτό, δεν διευκρίνισε, διότι αν πιστεύει σε «μάγισσες και χαρτορίχτρες» τότε γιατί όχι και στην αμέριστη βοήθειά τους. Τοπικά δημοσιεύματα, πάντως, ανέφεραν ότι το μέντιουμ, στο οποίο κατέφυγε ο αστυνομικός ήταν γνωστή του· οπότε προφανώς ενήργησε από προσωπική πείρα.

Παραξενιές

Ενα πορτοφόλι με χίλια ευρώ βρήκε μια 47χρονη γυναίκα στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, η οποία είχε τη… φαεινή ιδέα να ζητήσει προκαταβολικά και εκβιαστικά τα «εύρετρα» από τον ιδιοκτήτη του, για να καταλήξει στην αστυνομία. Θα μπορούσε κάλλιστα να κρατήσει όλα τα χρήματα για τον εαυτό της και να πετάξει το πορτοφόλι, όπως κάνουν συνήθως οι μικροκλέφτες. Αλλά εκείνη «κόλλησε» στα εύρετρα και τηλεφώνησε στον συνταξιούχο-ιδιοκτήτη του, λέγοντάς του ότι θα παραδώσει το πορτοφόλι, αν της δώσει 100 ευρώ και άλλα 20 για μεταφορικά. Εκείνος φυσικά συμφώνησε, αλλά παράλληλα επικοινώνησε με την αστυνομία και κατήγγειλε τη γυναίκα για τον… εκβιασμό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Εκτροπές

Είχε δεν είχε, ο πρίγκιπας Χάρι «έκλεψε την παράσταση» από τον πατέρα του, ο οποίος γιόρτασε, την Κυριακή, την πρώτη επέτειο του γάμου του με την Καμίλα. Ο νεαρός πρίγκιπας εθεάθη σε στριπτιζάδικο, όπου λέγεται ότι γιόρτασε την αποφοίτησή του από τη στρατιωτική ακαδημία Sandhurst. Κι ενώ ο πατέρας του είχε προσκαλέσει τον γνωστό φωτογράφο Μάριο Τεστίνο (αγαπημένο της αείμνηστης Νταϊάνας) για την επετειακή φωτογραφία του ζευγαριού, οι πάντες στο Λονδίνο ενδιαφέρονται περισσότερο για τη φωτογραφία του 21χρονου άτακτου Χάρι με αποκαλυπτική Ρωσίδα στριπτιζέζ. Το παλάτι αρνήθηκε να προβεί στο παραμικρό σχόλιο για τον… κατήφορο του νεαρού πρίγκιπα, ο οποίος προκάλεσε και παλαιότερα το βρετανικό κοινό αίσθημα, όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία του, ενδεδυμένου με ναζιστική στολή.

Ενοχλήσεις

Στη Ναμίμπια, μαθαίνουμε, ότι κατέφυγαν ο Μπραντ Πιτ με την εγκυμονούσα αγαπημένη του Αντζελίνα Τζολί. Το διάσημο ζευγάρι λέγεται ότι έχει νοικιάσει ένα ολόκληρο πολυτελές ξενοδοχείο, όπου θα παραμείνουν μαζί με τα δύο υιοθετημένα παιδιά της Τζολί, μέχρι τον ερχομό του… πελαργού. Αν και οι ίδιοι κατέφυγαν στη Ναμίμπια, προκειμένου να διαφυλάξουν την ηρεμία τους και τις προσωπικές, οικογενειακές τους στιγμές, εν τούτοις έχουν αναστατώσει την περιοχή, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο τους. Η πολυάνθρωπη φρουρά τους, ιδιωτική και τοπική, η διακοπή της κυκλοφορίας, όταν αυτοί κυκλοφορούν, έχουν αναστατώσει τη ζωή των κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την… ενόχληση, όπως τουλάχιστον φέρεται να αποκάλυψε στους δημοσιογράφους υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή