Αποχρωσεις

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανωθεν απαγόρευση

Μακριά από τα γήπεδα θα παραμείνουν οι γυναίκες του Ιράν, αφού ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας έθεσε βέτο σε πρόσφατη απόφαση του προέδρου Αχμεντινετζάντ να επιτρέψει την είσοδο του γυναικείου πληθυσμού στα στάδια, για πρώτη φορά από την επανάσταση του 1979. Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει τον τελευταίο λόγο για κάθε κυβερνητική απόφαση και είναι χαρακτηριστικό ότι παρενέβη για πρώτη φορά από την εκλογή του Αχμεντινετζάντ, τον περασμένο Αύγουστο και μάλιστα για ένα τέτοιο ζήτημα. Παρά τις θρησκευτικές παραδοσιακές καταβολές του, ο Ιρανός πρόεδρος αποδείχθηκε μετριοπαθέστερος απ’ ό,τι αναμενόταν σε ορισμένα, τουλάχιστον, ζητήματα κοινωνικής φύσεως· κάτι, που οι πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν στην προσπάθειά του να προσεταιριστεί τα πιο προηγμένα μεσαία στρώματα της ιρανικής κοινωνίας. Παρότι, λοιπόν, είχε δηλώσει ότι οι καλύτερες θέσεις στα στάδια θα έπρεπε να δίνονται σε γυναίκες και οικογένειες, με το επιχείρημα ότι η παρουσία τους, σε δημόσιους χώρους «προάγει την αγνότητα», υποχρεώθηκε να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις των ανωτέρων του, προς μεγάλη απογοήτευση των γυναικών.

Αδυνάτισε περπατώντας

Κατά 40 με 45 κιλά ελαφρύτερος, επέστρεψε προχθές στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός άνδρας, ο οποίος ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο το μεγάλο ταξίδι της αλλαγής: στην εμφάνιση και τον ψυχισμό του. Ο 40χρονος Στιβ Βοτ διήνυσε περί τα 5.000 χλμ. και στη διάρκεια αυτής της μακράς πορείας του κοιμήθηκε σε σκηνές και μοτέλ, έλιωσε 15 ζευγάρια παπούτσια, πάνω από 30 ζευγάρια κάλτσες και άλλαξε τουλάχιστον έξι σακίδια. Ξεκίνησε από την Καλιφόρνια, τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά όπως δήλωσε και κατά την επιστροφή του για ν’ αλλάξει συμπεριφορά. Πριν πάρει την απόφαση να σηκωθεί από τον καναπέ του ζύγιζε 186 κιλά κι υπέφερε από βαριά κατάθλιψη, επειδή είχε σκοτώσει σε τροχαίο δύο ηλικιωμένους πεζούς, προ 15ετίας. Ο Βοτ κατέγραψε το χρονικό της πορείας του στο Διαδίκτυο κι επιστρέφοντας, εκτός από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τον θαυμασμό των συμπατριωτών του δέχθηκε μια πρόταση να γράψει σε βιβλίο την περιπέτειά του, για την οποία έχει ενδιαφερθεί κι ο κόσμος του κινηματογράφου.

Αξεπέραστο σεξ απίλ

Μπορεί να έχει φθάσει τα 75, αλλά οι Βρετανίδες (και όχι μόνο) εξακολουθούν να ονειρεύονται τον Σον Κόνερι και να θεωρούν ότι παραμένει ακαταμάχητος (ως άνδρας και αξεπέραστος ως «Τζέιμς Μποντ»). Σε δημοσκόπηση του περιοδικού «Virgin Money», ο δημοφιλής ηθοποιός άφησε παρασάγγας πίσω του, συναδέλφους του ανάλογου βεληνεκούς, όπως τους 65χρονους Πάτρικ Στιούαρτ και Αντονι Χόπκινς, αφού πάνω από 50% των γυναικών, τον ανέδειξε αδιαμφισβήτητο «φαβορί». Τον άνδρα με το μεγαλύτερο «σεξ απίλ». Κάτι, με το οποίο δεν έχει, ούτε είχε ποτέ σχέση, η 80χρονη σήμερα πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, κατά την άποψη των 2.500 Βρετανών, οι οποίοι μετείχαν στη δημοσκόπηση.

Εγκυος η Μπρίτνεϊ

Τέλος στην ατέρμονα εικοτολογία των περιοδικών έβαλε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, το βράδυ της Τρίτης, οπότε και αποκάλυψε στην εκπομπή «Αργά» του Ντέιβιντ Λέτερμαν ότι είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίστηκε στο πλατό, ντυμένη στα μαύρα και υπό τους ήχους του «My Prerogative» του τραγουδιού, που έχει δώσει τον τίτλο του, στο δημοφιλέστερο άλμπουμ της. Η 24χρονη «πριγκίπισσα της ποπ» έχει ήδη ένα αγοράκι από τον γάμο της με τον χορευτή Κέβιν Φέντερλιν, εξαιτίας του οποίου μάλιστα έχει συλληφθεί τουλάχιστον δύο φορές, επειδή δεν επέδειξε τη δέουσα προσοχή, μια φορά στο αυτοκίνητο κι άλλη μια όταν το παιδί έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή