Αμπάς: Μη βυθίζετε τον λαό στη φτώχεια

Αμπάς: Μη βυθίζετε τον λαό στη φτώχεια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. «Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης θα πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου οργή και θα προκαλέσει χαοτικές καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες». Τάδε έφη ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο τελευταίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η καθιέρωση του «ειδικού μηχανισμού» διαμέσου του οποίου η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επαναλάβει την οικονομική βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα καθυστερήσει και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να χορηγήσει πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση της Χαμάς. Την ίδια στιγμή, πάντως, η ισλαμική οργάνωση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθέτησης φόρμουλας για την αποδοχή της αρχής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ δίχως, ωστόσο, να αναγνωρίζει το εβραϊκό κράτος. Στο μεταξύ, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Αμπάς και της υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, στο περιθώριο του οικονομικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Σαρμ Ελ Σεΐχ της Αιγύπτου.

Κατά τ’ άλλα, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Ισμαήλ Χανίγια, χαιρέτισε τον πραγματισμό που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. «Υπάρχει ρεύμα υπέρ της άρσης των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος του παλαιστινιακού λαού στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε χθες ο κ. Χανίγια. «Καλούμε τους Ευρωπαίους να δράσουν με γνώμονα τη δικαιοσύνη και να υιοθετήσουν μια πιο τολμηρή στάση», υποστήριξε ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζει την καθιέρωση ειδικού μηχανισμού, ο οποίος θα παρακάμπτει την κυβέρνηση Χαμάς, για την παροχή απευθείας οικονομικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό.

Τέλος, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) επαναλειτούργησε προχθές για πρώτη φορά από το 1982 τα γραφεία της στη Βηρυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή