Αποχρωσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα μάτια της, μόνο

Αν τυγχάνει να είστε άνδρας θα έχετε διαπιστώσει ενδεχομένως ότι τουλάχιστον μια φορά το μήνα και εντελώς μυστηριωδώς, αισθάνεστε έτοιμος για καβγά μ’ έναν καθόλα άγνωστό σας σωματώδη τύπο, ο οποίος συμβαίνει να βρίσκεται κάπου εκεί κοντά. Αλλά ενώ εσείς απορούσατε γιατί άραγε επιθυμείτε εντελώς ξαφνικά «να βγάλετε από τη μέση» τον άγνωστο ομόφυλό σας, οι ειδικοί έχουν βρει την απάντηση: το μυστικό αυτής της φαινομενικά απρόκλητης επιθετικότητας μπορεί να κρύβεται στη σύντροφό σας (και τον υποσυνείδητο φόβο ότι μπορεί να τη χάσετε εξαιτίας του). Τα συγκεκριμένα συναισθήματα δεν είναι παρά το απολειφάδι της αμυντικής στρατηγικής του αρσενικού, το οποίο διεκδικεί το ταίρι του από έναν δυνάμει αντίπαλο, σε μια στιγμή κατά την οποία είναι έτοιμο να περάσει τα γονίδιά του στους απογόνους του. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, η σχετική έρευνα των οποίων δημοσιεύτηκε προ ημερών στην επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour. Οι απαντήσεις όσων μετείχαν στην έρευνα ήλθαν να ενισχύσουν την άποψη, σύμφωνα με την οποία η γυναίκα έλκεται φυσιολογικά από τον ισχυρότερο, στις γόνιμες ημέρες της, οπότε καθίσταται πιο επιρρεπής στην απιστία (όταν αναφερόμαστε στη σύγχρονη εποχή). Κι αυτό το τελευταίο προφανώς τρέχει να… προλάβει ο σύντροφός της.

Σύγχρονοι «Ρομπέν»

Με την παρωχημένη, αλλά όχι εντελώς ξεχασμένη -απ’ ό,τι αποδεικνύεται τουλάχιστον- τακτική του Ρομπέν των Δασών ενεργεί ομάδα αγνώστων δραστών, στο Αμβούργο, οι οποίοι εισβάλλουν σε πολυτελή εστιατόρια και καταστήματα «ντελικατέσεν», τα κλέβουν και χρησιμοποιούν τη λεία τους για να τροφοδοτήσουν με τα απαραίτητα τους φτωχούς της πόλης. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα άτομα, αλλά για ολόκληρη «συμμορία» από τριάντα-σαράντα άτομα, άνδρες και γυναίκες, που δρουν συντονισμένα και αιφνιδιαστικά. Η τελευταία εισβολή τους πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε κατάστημα με πανάκριβα εδέσματα και ποτά, σε πολυτελές προάστιο του Αμβούργου κι έφυγαν, έχοντας αφαιρέσει προϊόντα αξίας 15.000 ευρώ. Πριν αποχαιρετήσουν το έκπληκτο προσωπικό, κάποιοι από αυτούς μοίρασαν ανθοδέσμες στους υπαλλήλους, οι οποίες συνοδεύονταν από σημείωμα, όπου και εξηγούσαν τα αίτια της δράσης τους: «Η επιβίωση στην πόλη των εκατομμυριούχων θα ήταν αδύνατη χωρίς εμάς!» Το πιο «ωραίο» είναι ότι μετά την κλοπή, όλη η ομάδα φωτογραφήθηκε μπροστά από το κατάστημα και στήθηκε μπροστά από τις κάμερες, κραδαίνοντας τη λεία της.

Εκλεψε το αφεντικό

Ιδού τι μπορεί να πάθει ένας εργοδότης, αν δεν προνοεί για την απαραίτητη μισθολογική αύξηση του προσωπικού του, ή στη χειρότερη περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο σχετικό αίτημά του: μια 35χρονη υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, έκλεψε χρήματα, αλλά και την πιστωτική κάρτα του αφεντικού της και τα χρησιμοποίησε για να καλύψει μια σειρά «αναγκών» της, για τις οποίες προφανώς δεν επαρκούσε ο μισθός της. Οπως αποκαλύφθηκε, εκ των υστέρων -έπειτα από σχετική έρευνα, που υποκίνησε η εργοδοσία, όταν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά- η νεαρή γυναίκα είχε χρησιμοποιήσει την πιστωτική κάρτα του εργοδότη της για να υποβληθεί σε επέμβαση ενίσχυσης του στήθους της, αλλά και για να ανανεώσει την επίπλωση του σπιτιού της. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να χρεώσει την κάρτα, επειδή έπρεπε να χειρουργηθεί λόγω καρκίνου, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ήταν εντελώς υγιής και απλώς ήθελε να γίνει… ελκυστικότερη. Το συνολικό κόστος των δαπανών της 35χρονης έφθασε τα 12.000 δολάρια κι ένα χρόνο μετά κατηγορείται για σωρεία κλοπών και πλαστογραφήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή