Αποχρωσεις

3' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισλαμικό σεξ

Μετά την ισλαμική λογοτεχνία, την ισλαμική τηλεόραση και την ισλαμική μόδα, τώρα υπάρχει και το ισλαμικό… σεξ. Μουσουλμάνα σεξολόγος, σπουδασμένη στη Φλώριδα των ΗΠΑ, έχει αναλάβει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ομοθρήσκων της, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής της «Big Talk», η οποία μεταδίδεται από το αιγυπτιακό δορυφορικό δίκτυο El Mehwar, το τελευταίο δίμηνο. Με τη δέουσα σοβαρότητα και την απαραίτητη ψυχρότητα, η 39χρονη Χέμπα Κοτμπ απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια και άνεση σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα των μουσουλμάνων τηλεθεατών της, σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν στην κρεβατοκάμαρά τους. Συντηρητική μουσουλμάνα η ίδια, παντρεμένη με τρεις κόρες, η κ. Κοτμπ συζητά τα πάντα με το κοινό της. Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι απαγορευτικό, όλα τα θέματα είναι ανοιχτά προς συζήτηση: Από τις σεξουαλικές στάσεις και τον γυναικείο οργασμό μέχρι το στοματικό σεξ – το οποίο επιτρέπεται «εφόσον κανένα θρησκευτικό κείμενο δεν το απαγορεύει». Η κ. Κοτμπ διατηρεί σεξουαλική κλινική στο Κάιρο ήδη από το 2002 και διδάσκει ιατροδικαστική στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Δηλώνει υπερήφανη για τη θρησκεία της και επισημαίνει ότι εκείνο που ανακάλυψε μέσω των σπουδών της είναι ότι το Ισλάμ κατανόησε το σεξ πολύ πριν το «ανακαλύψει» ο υπόλοιπος κόσμος.

Υποχρεωτικό αδυνάτισμα

Το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας άρχισε εκστρατεία υπέρ της υγιεινής ζωής, με πρώτα… θύματα δύο ευτραφείς επιφανείς αξιωματούχους του. Οι δυο υπέρβαροι υφυπουργοί του εκλήθησαν να αδυνατίσουν κατά πέντε με έξι κιλά ο καθένας τους, με την παράλληλη υποχρέωση να καταγράφουν καθημερινά στο «μπλογκ» του υπουργείου τους την… επίπονη διαδικασία αδυνατίσματός τους. Αρχής γενομένης από την περασμένη Δευτέρα, οι δυο υπουργοί υποχρεούνται σε εβδομαδιαίες μετρήσεις της μέσης, των βημάτων που εκτελούν καθημερινά, αλλά και του αριθμού των σκαλιών που ανεβοκατεβαίνουν και φυσικά της ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνουν. Δεν φθάνει δηλαδή το άγχος (το οποίο, παρεμπιπτόντως, λέγεται ότι δεν βοηθά στο αδυνάτισμα), που έτσι κι αλλιώς κατακυριεύει όσους αρχίζουν δίαιτα, οι δυο υπουργοί θα έχουν και το επιπρόσθετο άγχος του διαρκούς δημόσιου ελέγχου, επί ποινή… ανασχηματισμού(;) Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι οι Ιάπωνες συγκαταλέγονται στους λαούς του κόσμου που ζουν περισσότερο, αλλά παράλληλα υποφέρουν από τις ασθένειες που βρίσκονται σε άμεση σχέση με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως ο διαβήτης και τα εμφράγματα.

Κινεζική ωραιοπάθεια…

Οσο ανεβαίνει το επίπεδο ζωής στο Πεκίνο, τόσο πιο… ωραιοπαθείς γίνονται οι Κινέζοι. Οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία επηρεάζει όλο και πιο φανερά την καθημερινότητα των κατοίκων της αχανούς χώρας, αρχής γενομένης βεβαίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πιο πρόσφατα ευρήματα ενδιαφερόμενης εταιρείας, οι άνδρες στην Κίνα δαπανούν τουλάχιστον 8,6 λεπτά της ώρας μπροστά στον καθρέφτη τους και προκειμένου να βελτιώσουν έτι περαιτέρω την εικόνα που βλέπουν, δαπανούν περί τα επτά με οκτώ ευρώ μηνιαίως για προϊόντα ομορφιάς. Οι άνδρες στο Πεκίνο, όπου τα πράγματα είναι προφανώς καλύτερα, ξοδεύουν κάτι περισσότερο για καλλυντικά μηνιαίως, ενώ στην πιο κοσμοπολίτικη Σαγκάη οι άνδρες στέκονται μπροστά στον καθρέφτη τους περίπου 17 ολόκληρα λεπτά ημερησίως· αν και δεν διευκρινίζεται, αν αυτό συμβαίνει εφάπαξ ή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

…αλλά και αισχροκέρδεια

Αν ωστόσο κάποιοι άνδρες στην Κίνα ανακαλύπτουν εσχάτως τον απατηλό κόσμο της αισθητικής, κάποιοι άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν: Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι ένας κατ’ ευφημισμόν εργοστασιάρχης συνελήφθη στην Κίνα, επειδή παρασκεύαζε λαρδί από βιομηχανικά απόβλητα και λύματα των αποχετεύσεων, με προφανή κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ο άνθρωπος πωλούσε το προϊόν του, το οποίο υποτίθεται ότι εκπληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, στη μισή τιμή απ’ ό,τι οι ανταγωνιστές του και το διέθετε εκτός από τα καταστήματα λιανικής και σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ο εντοπισμός του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ξινχουά, έγινε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε από τις αρμόδιες αρχές και κατέληξε στη σύλληψη του επιχειρηματία. Αλήθεια, φαντάζεστε πόσοι τηλεαστέρες, στα καθ’ ημάς, θα έτριβαν τα χέρια τους για μια τέτοια καταγγελία;

Κουρασμένοι Αη Βασίληδες

Μπορεί στα μάτια των πολλών το εποχικό επάγγελμα του… Αη Βασίλη να φαντάζει ξεκούραστο και διασκεδαστικό, αλλά εν τέλει φαίνεται ότι εμπεριέχει πάμπολλους κινδύνους: Να καταλήξουν «βρεγμένοι», επειδή κάποια από τα παιδάκια που κάθισαν στα γόνατά τους δεν συγκρατήθηκαν· να προστατεύουν διαρκώς τη λευκή γενειάδα τους από τα περίεργα μικρά χεράκια, που επιχειρούν να την… ξεριζώσουν· να υφίστανται την γκρίνια των μικρών διαβολάκων, που δεν θέλουν να κάτσουν στην αγκαλιά τους, παρά την αντίθετη επιθυμία των επίμονων γονιών τους. Αλλά αυτά είναι το λιγότερο κακό μπροστά στα προβλήματα που ανακύπτουν με τη μέση τους από την… άρση των παιδικών βαρών, τα συνεχή σκυψίματα ή το διαρκές καθισιό, αναλόγως με τις απαιτήσεις της εκάστοτε επιχείρησης. Είναι η έκθεσή τους σε μεταδοτικές ασθένειες – πάνω από το 60% των εκατοντάδων ερωτηθέντων Αη Βασίληδων, σε έρευνα αμερικανικής έρευνας, απάντησαν ότι γίνονται δέκτες των επικίνδυνων σωματιδίων από τον βήχα μικρών και μεγάλων, τουλάχιστον δέκα φορές την ημέρα. Αλλά και η υπερθέρμανση, ως αποτέλεσμα της βαριάς στολής τους, στο εσωτερικό μεγαλοκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή