Φίλος των κοριτσιών δηλώνει ο ύποπτος

Φίλος των κοριτσιών δηλώνει ο ύποπτος

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. «Είμαι φίλος όλων των κοριτσιών… αλλά δεν έχω άλλοθι», φέρεται να δήλωσε ο 37χρονος, Τομ Στίβενς, ο άνθρωπος που συνελήφθη χθες ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία των πέντε ιερόδουλων στο ανατολικό λιμάνι, Ιπσουιτς. Παρότι έχει αναλύσει επανειλημμένως τα περί της αθωότητάς του, ο Στίβενς ενδέχεται να κατηγορηθεί και για άλλες πέντε ανεξιχνίαστες δολοφονίες γυναικών, που έγιναν από το 1992 έως το 2002. Στο πλαίσιο των ερευνών, σημειωτέον, οι αρχές προσφέρουν αμνηστία σε όσους εμπόρους ναρκωτικών ενδιαφέρονται να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες…

Ο Τομ Στίβενς, υπάλληλος σούπερ μάρκετ, έχει ανακριθεί ήδη τέσσερις φορές από τις 30 Οκτωβρίου, οπότε αναφέρθηκε η πρώτη εξαφάνιση. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προτού συλληφθεί, δήλωσε στη Sunday Mirror ότι ένιωθε «θλίψη και μοναξιά», καθώς τα πέντε θύματα ήταν «φίλες του» και μάλιστα υπήρξε ο «προστάτης τους». Εξήγησε, δε, ότι άρχισε να αναζητεί την παρέα των ιερόδουλων, όταν κατέρρευσε ο οκταετής γάμος του, προ 18 μηνών. Ο συλληφθείς παραδέχτηκε ότι τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στο σπίτι του και ότι δεν έχει άλλοθι «για τις περισσότερες υποθέσεις». Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα είχε «την ευκαιρία» να κάνει τις δολοφονίες, «αφού τα κορίτσια με εμπιστεύονταν τόσο πολύ».

Παρά τη σύλληψη, η εικόνα δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν κρίνουμε από τις παλαιές ανεξιχνίαστες υποθέσεις που σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδέχεται να συνδέονται με τους πρόσφατους φόνους: Τον Νοέμβριο του 1992, η ιερόδουλος Νάταλι Πίρμαν εξαφανίστηκε, ενώ περίμενε πελάτες στο Νόργουιτς, 40 χιλιόμετρα βόρεια του Ιπσουιτς. Το πτώμα της βρέθηκε ημίγυμνο. Τον Ιούλιο του ’93, εξαφανίστηκε η ιερόδουλος του Ιπσουιτς, Μάντι Ντάνκαν, και έκτοτε δεν έχουν βρεθεί ίχνη της. Το 1999, η φοιτήτρια, Βίκυ Χολ, γειτόνισσα του Στίβενς απήχθη, ενώ επέστρεφε σπίτι της στο Τρίμλεϊ… Το πτώμα της βρέθηκε, στη συνέχεια, γυμνό, 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ιπσουιτς.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε πνιγμό. Το 2001 έγινε δίκη, αλλά ο κατηγορούμενος αποδείχθηκε αθώος. Επίσης, η ιερόδουλος του Νόργουιτς, Κέλι Πρατ, αγνοείται από τον Ιούλιο του 2000, ενώ μια άλλη συνάδελφός της, η Μισέλ Μπετλς, βρέθηκε νεκρή σε δάσος κοντά στο Νόργουιτς, το 2002.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή