Αποχρωσεις

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξύρισμα για δουλειά

Από τη μια στιγμή στην άλλη άλλαξε η ζωή ενός 37χρονου άνεργου Γερμανού, ο οποίος έτυχε να συναντήσει στο διάβα του τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών. Οι φίλοι της στήλης θα θυμούνται, ίσως, την περίπτωση του άνεργου οικοδόμου Ενρίκο Φρανκ, ο οποίος σε μια άσκοπη περιπλάνησή του στη γιορτινή αγορά του Βισμπάντεν «έπεσε» πάνω στον Κουρτ Μπεκ και δεν έχασε την ευκαιρία να τον κατηγορήσει ότι φέρει μέρος της ευθύνης για τη χρόνια ανεργία του. Εκείνος, πάλι, του είπε ότι αν περιποιόταν λίγο τον εαυτό του (ο Φρανκ ήταν αξύριστος και ατημέλητος με σκουλαρίκια στη μύτη), τότε θα ήταν ευκολότερο γι’ αυτόν να βρει δουλειά. Ο 37χρονος άνδρας έσπευσε να ακολουθήσει τη συμβουλή του κ. Μπεκ και με εντελώς διαφορετική όψη, ξυρισμένος και καθαρός, χωρίς σκουλαρίκια και με περιποιημένη κόμη, οργάνωσε προχθές συνέντευξη Τύπου, για να ανακοινώσει ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει οποιαδήποτε εργασία τού δοθεί. Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ήταν ο κ. Μπεκ, προσφέροντάς του ολόκληρο κατάλογο επιλογής εργασιών από οικοδομή και βάψιμο μέχρι καθαριότητα. Αλλά, φευ, όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι το ξύρισμα που του έδωσε δουλειά, αλλά η έστω και πρόσκαιρη δημοσιότητα.

«Επιχείρηση χαμόγελο»

Ομάδες «χαμογελαστών εθελοντών» θα κατακλύσουν, συν τω χρόνω, τους δρόμους της Σαγκάης, προκειμένου να μάθουν τους συντοπίτες τους πώς να χαμογελούν. Οι τοπικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε να δημιουργηθεί μια πιο ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα στην πόλη, η οποία θα φιλοξενήσει τη World Expo το 2010. Σχετική έρευνα έδειξε ότι μόλις το 2% των κατοίκων της κινεζικής μεγαλούπολης χαμογελούν στους ξένους και οι περισσότεροι είναι ψυχροί και αδιάφοροι. Στο κάλεσμα των Αρχών ανταποκρίθηκαν ήδη δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι έκαναν και την πρώτη τους πρόβα, το περασμένο Σάββατο, σε θέατρο της πόλης, καλωσορίζοντας μ’ ένα πλατύ χαμόγελο τους θαμώνες του και ρωτώντας τους σε τι θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Η «επιχείρηση χαμόγελο» στη Σαγκάη φαίνεται ότι μόλις άρχισε κι έως το 2010 υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε όποιος αποφασίσει να την επισκεφθεί να είναι βέβαιος ότι θα είναι και ευπρόσδεκτος.

Οικολογική κατασκευή

Γνωστός για τις οικολογικές και φιλοζωικές ανησυχίες του, ο πρίγκιπας Κάρολος κατασκευάζει μια οικολογική έπαυλη, σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, η οποία κατά τον βρετανικό Τύπο θα είναι το γαμήλιο δώρο του στον πρωτότοκο γιο του Γουίλιαμ. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως τίποτα σχετικό, δημοσιεύματα φέρουν τον νεαρό πρίγκιπα Γουίλιαμ να αρραβωνίζεται την καλή του, την 24χρονη Κέιτ Μίντλτον, με την οποία συνδέεται τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι επιχειρηματίες μάλιστα είναι τόσο βέβαιοι ότι επίκειται γάμος, ώστε έχουν αρχίσει ήδη να τυπώνουν διάφορα αναμνηστικά με τα χαμογελαστά πρόσωπα του νεαρού ζευγαριού. Αλλά να επιστρέψουμε στην οικολογική έπαυλη, με τη θέρμανση από ηλιακή ενέργεια, τη μόνωση από μαλλί και μια τεράστια αλέα, που θα περιβάλλεται από ελληνοπρεπείς κίονες.

Τέλος στα ισχνά πρότυπα

Στην αρχή, ο κόσμος της μόδας στην Ιταλία ήταν επιφυλακτικός. Δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να συζητήσει όλη αυτή την… παραφιλολογία για τα κάτισχνα, ανορεξικά μοντέλα της πασαρέλας. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα άλλαξαν, καθώς μαθαίνουμε ότι γνωστοί οίκοι μόδας αποφάσισαν να συνεργαστούν με την ιταλική κυβέρνηση για την καταπολέμηση του επικίνδυνου προτύπου που δίνουν τα κάτισχνα μοντέλα στα κορίτσια της εφηβείας. Σε επόμενη φάση και με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων της μόδας, η Ιταλία θα εισέλθει στο «κλαμπ» των χωρών οι οποίες δεν αποδέχονται στην πασαρέλα τους μοντέλα υπερβολικά αδύνατα ή κάτω των 16 ετών. Πρώτη η Ισπανία αποφάσισε την περασμένη άνοιξη να αποκλείσει από την πασαρέλα της τα κάτισχνα μοντέλα, για να ακολουθήσει προ μηνών η Βραζιλία και τώρα η Ιταλία. Πώς θα μπορούσε άραγε να κάνει διαφορετικά, όταν έχει γεννήσει γυναίκες «πληθωρικά» ωραίες, όπως η Τζίνα Λολομπριτζίτα ή η Σοφία Λόρεν παλαιότερα και πιο πρόσφατα η Μόνικα Μπελούτσι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή