Γέννησε τρία μωρά από δύο μήτρες…

Γέννησε τρία μωρά από δύο μήτρες…

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία κορίτσια ταυτόχρονα απέκτησε νεαρή Βρετανή. Αν επρόκειτο για τη γέννηση τριδύμων δεν θα υπήρχε κανείς λόγος να καλυφθεί ειδησεογραφικώς το γεγονός. Το περίεργο είναι ότι η μητέρα τους, η εικοσιτριάχρονη Χάνα Κέρσι, έχει δύο μήτρες.

Οπως διαπίστωσαν οι γιατροί η νεαρή μητέρα κυοφόρησε και γέννησε ένα ζευγάρι μονοζυγωτών διδύμων, την Ρούμπι και την Τίλι, στην μία και ένα άλλο κοριτσάκι, την Γκρέις, στη δεύτερη. Τα νεογέννητα παρέμειναν στο νοσοκομείο επί εννιά μήνες, μετά την κατά επτά εβδομάδες πρόωρη γέννησή τους με καισαρική τομή. Χθες, όμως επέστρεψαν υγιέστατα στο σπίτι τους.

Η πιθανότητα να γεννήσει μία μητέρα τρία παιδιά από δύο μήτρες είναι μία στα 25 εκατομμύρια, ενώ οι πιθανότητες να γεννήσει δίδυμα ή από ένα παιδί σε κάθε μήτρα φτάνουν περίπου τη μία στα πέντε εκατομμύρια.

Σήμερα έχουν καταγραφεί τέτοιες περιπτώσεις ταυτόχρονης εγκυμοσύνης και στις δύο μήτρες μόνο σε 70 γυναίκες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα μωρά αποτελούν το προϊόν σύλληψης από δύο διαφορετικά ωάρια – ένα σε κάθε μήτρα – τα οποία γονιμοποιήθηκαν από διαφορετικά σπερματοζωάρια. Το ένα γονιμοποιημένο ωάριο διαιρέθηκε με αποτέλεσμα τη γέννηση των ομοζυγωτών διδύμων. Το άλλο έμβρυο εξελίχθηκε φυσιολογικά και εμφυτεύθηκε στη δεύτερη μήτρα.

Οι νεαροί γονείς είναι ενθουσιασμένοι με τις κόρες τους. «Είναι τρία καταπληκτικά υγιέστατα παιδιά, με εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Η Γκρέις φαίνεται να είναι ο αρχηγός της παρέας, ίσως επειδή μεγάλωσε στη δική της… μήτρα. Η Ρούμπι είναι πολύ χαλαρή και ήσυχη. Της αρέσει να κάθεται και να παρακολουθεί τον κόσμο γύρω της», καταλήγει η περήφανη μητέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή