Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί σε μερικά χρόνια να πηγαίνετε στο γραφείο με αυτοκίνητο που πετά, μια στρατιά από ρομπότ να διεκπεραιώνουν κάθε βαρετή και κουραστική εργασία σας στο σπίτι. Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι επειδή η ζωή σας είναι κάπως πιο ξεκούραστη, δεν θα κάνετε διακοπές.

Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια όλοι οι προορισμοί επί της Γης θα έχουν κατακλυσθεί από τουρίστες, κάθε χαμένη φυλή θα έχει βρεθεί και διαβρωθεί από τις σειρήνες του εύκολου τουριστικού δολαρίου, κάθε γωνία του Αμαζονίου θα έχει στα σίγουρα ένα ΜακΝτόναλντς. Τι θα μένει; Μα, να πάτε μία βόλτα στο… φεγγάρι. Είναι μία υπόσχεση της Space Αdventures που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας θα σας εξακοντίσει (όσο παράξενο και αν ακούγεται) έτσι ώστε να κάνετε μία περιστροφή από το Φεγγάρι και να απολαύσετε το θαυμάσιο θέαμα. Θα τεθείτε σε τροχιά γύρω από τον φυσικό μας δορυφόρο και θα έχετε την ευκαιρία να τον φωτογραφίσετε ή να τον βιντεοσκοπήσετε από απόσταση μόλις 130 χλμ. από την επιφάνειά του, ενώ θα απολαύσετε την υπέροχη «ανατολή της Γης».

Το ταξίδι θα διαρκέσει εννιά ημέρες, ή περισσότερο αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε και τον διαστημικό σταθμό, ενώ το κόστος του είναι κάπως αλμυρό αφού ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης θα πρέπει να εκπαιδευτείτε για να μπορείτε να επιβιώσετε στο μικροσκοπικό Σογιούζ υπό συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Κι αν σας κουράζουν τα τόσο μακρινά ταξίδια αλλά δεν θέλετε να χάσετε τη διαστημική εμπειρία, επιλέξτε μία πιο κοντινή βόλτα. Μία πτήση σε τροχιά λίγο έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, σε υψόμετρο 100 χλμ. Κατά τη διάρκεια της πτήσης το διαστημόπλοιό σας χάρη στις πανίσχυρες ρουκέτες του θα βρεθεί στο προαναφερθέν ύψος. Εκεί οι κινητήρες θα τεθούν εκτός λειτουργίας και επί πέντε ολόκληρα λεπτά θα απολαύσετε πλήρη έλλειψη βαρύτητας, το απέραντο σύμπαν αλλά και τον καταγάλανο γήινο ορίζοντα. Και πάλι, όμως πρέπει να εκπαιδευτείτε επί 4 ημέρες.

Η Space Αdventures ισχυρίζεται ότι έχει ήδη 200 κρατήσεις για τις εν λόγω πτήσεις, αριθμός εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι κάθε ταξίδι κοστίζει τρία εκατομμύρια δολάρια. Τα κοσμοδρόμια θα βρίσκονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σιγκαπούρη. Ανάλογο, όμως, «ταξιδιωτικό πακέτο» προσφέρει και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον με τη Virgin Galactic.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή