«Ανοησία η επέμβαση»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Χασάν Τζεμάλ, έγκυρος αναλυτής της εφημερίδας Μιλιέτ, αποτελεί σπάνια περίπτωση στον τουρκικό Τύπο. Ενώ διατηρεί διόδους άμεσης πληροφόρησης εντός του στρατεύματος, διατηρεί την ανεξαρτησία της γνώμης του.

Θεωρεί ότι ο στρατός αναζητεί τρόπους να απομακρύνει την κυβέρνηση Ερντογάν από την εξουσία. Εκκινεί από τη θέση πως το στράτευμα υπήρξε εξαρχής -και παραμένει- εχθρικό στο άνοιγμα της Τουρκίας προς την Ευρώπη, που με τόσο ενθουσιασμό προωθεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Κατά τον Τζεμάλ, ένα παρόμοιο άνοιγμα οδηγεί μοιραία στο τέλος της πολιτικής κηδεμονίας του στρατεύματος και της «Δημοκρατίας αλλά Τούρκα», την οποία και χαρακτηρίζει ανάπηρη. Κατά τον Τζεμάλ, μια τουρκική επέμβαση στο Βόρειο Ιράκ θα ήταν ανοησία – μια περιπέτεια με αβέβαιο τέλος και μεγάλους κινδύνους για την Τουρκία. Ο δημοσιογράφος προειδοποιεί πως μια εισβολή θα αναζωπύρωνε τις εντάσεις με τους Κούρδους της Τουρκίας, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε ύφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή