Το περιβάλλον, οι Θερμοπύλες του 21ου αιώνα

Το περιβάλλον, οι Θερμοπύλες του 21ου αιώνα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μάχη για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι «οι Θερμοπύλες της γενιάς μας» είπε χθες από το βήμα του «Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ. Ο κ. Γκορ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα όσα συμφώνησαν σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου οι ηγέτες του G8 στο Χάιλιγκενταμ, δηλώνοντας ότι οι αλλαγές διατυπώσεων κινδυνεύουν να μεταφέρουν την εσφαλμένη αίσθηση ότι κάτι αλλάζει.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι το βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ του Αλ Γκορ για το κλίμα και το σχετικό βιβλίο θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. «Δεν εφησυχάζουμε» είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Χθες το βράδυ, ο Αλ Γκορ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έκανε διάλεξη, διανθισμένη με προσωπικές ιστορίες και χιουμοριστικές βολές κατά της κυβέρνησης Τζορτζ Μπους. «Από τη στάση μας θα κριθεί το μέλλον του πολιτισμού μας» είπε ο κ. Γκορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή