Τέλος το αλκοόλ για Αβορίγινες

Τέλος το αλκοόλ για Αβορίγινες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΔΝΕΪ. Ηθικοπλαστικού περιεχομένου είναι το ενδιαφέρον του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ, για τους Αβορίγινες, καθώς σχεδιάζει να επιβάλει εξάμηνη απαγόρευση στην πώληση, κατοχή και μεταφορά αλκοόλ και πορνογραφικού υλικού στο Βόρειο Εδαφος, όπου κατά κύριο λόγο είναι συγκεντρωμένοι οι αυτόχθονες της χώρας. Παράλληλα, θα ελέγξει τη χρήση των κοινωνικών επιδομάτων προς τους αυτόχθονες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως κρίση σεξουαλικής παιδικής εκμετάλλευσης.

Τι έδειξε κυβερνητική έρευνα

Αφορμή γι’ αυτό αποτέλεσε πρόσφατη κυβερνητική έρευνα, η οποία έδειξε ότι υπάρχει άμεση συνάφεια και σχέση της σεξουαλικής παιδικής εκμετάλλευσης με την υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ από τον αυτόχθονα πληθυσμό. Ορισμένοι ηγέτες των Αβορίγινων απέρριψαν εκ προοιμίου τα σχέδια του κ. Χάουαρντ, αποδίδοντας στην κυβέρνησή του την ευθύνη της όποιας ηθικής κατάπτωσης του αυτόχθονα πληθυσμού, που εξακολουθεί να μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανέχεια.

Σε ομιλία του προς το Κοινοβούλιο -το οποίο και έχει την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εξαιρετική νομοθεσία- ο κ. Χάουαρντ έκανε λόγο για «ζήτημα εθνικής σημασίας», καθώς «έχουμε να κάνουμε με νεαρούς Αυστραλούς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποτέ στη ζωή τους τι σημαίνει παιδική αθωότητα».

Ο κ. Χάουαρντ δεν προσδιόρισε επακριβώς τον χρόνο επιβολής αυτών των άνευ προηγουμένου μέτρων, αλλά διευκρίνισε ότι αν χρειαστεί θα καλέσει τους βουλευτές από τις διακοπές τους, για να περάσει την επίμαχη νομοθεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή