Αποχρωσεις

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερα μασάζ

Η Αγκελα Μέρκελ ποζάρει χαμογελαστή, με ύφος που διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν ομαλώς, μόνο που αγνοεί ότι ακριβώς κάτω από τη μύτη της, στο ύψος του στήθους, η φωτογραφία έχει διαστρεβλωθεί με μοντάζ και στη θέση της ευπρεπούς ενδυμασίας προβάλλουν δύο προκλητικά στήθη! (Στο τέλειο μέγεθος) Η πρόκληση όμως δεν σταματά εκεί. Διότι, δύο πεινασμένα κεφάλια, που ανήκουν στους δίδυμους ηγέτες της Πολωνίας, Λεχ και Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ρουφούν μητρικό γάλα κουρνιασμένα στην αγκαλιά της (χωρίς να μοιάζουν τόσο με βρέφη, καθώς φορούν κανονικά τις γραβάτες τους)… Το φωτομοντάζ της πολωνικής εφημερίδας «Βπροστ», δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Δευτέρας ως καυστικό σχόλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. και συνοδεύτηκε από τον τίτλο «η Μητριά της Ευρώπης». Εκτοκτε έχει, στην κυριολεξία, κλέψει την παράσταση. Οποια κι αν ήταν τα κέρδη από τον συμβιβασμό Μέρκελ -με βάση τον οποίον μετατίθεται για το 2017 η εφαρμογή της επίμαχης πρότασης για τη λήψη των κοινοτικών αποφάσεων με διπλή πλειοψηφία- τώρα το επίκεντρο της προσοχής έχει στραφεί στο μπούστο της Γερμανίδας καγκελαρίου και αν κρίνουμε από τα σχόλια της «Μπιλντ», το κλίμα δεν είναι τόσο ευχάριστο. «Επίθεση γυμνού», κατήγγειλε η εφημερίδα, διαπιστώνοντας ότι «οι Πολωνοί κοροϊδεύουν τη Γερμανίδα καγκελάριο». Μπροστά σ’ όλα αυτά, η κ. Μέρκελ σίγουρα θα σκέφτεται ότι η αηδία που της είχε προκαλέσει το μασάζ του προέδρου Μπους σε παλαιότερη σύνοδο ήταν κατά πολύ προτιμότερη.

Μικρά και μεγάλα

Με πρωτοποριακές διαφημίσεις που αποτελούν ανοιχτή αμφισβήτηση του ανδρισμού οιουδήποτε οδηγού παραβιάσει το όριο ταχύτητας, προσπαθούν οι αρχές της Αυστραλίας να επιτύχουν μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα. Με το βασικό σύνθημα «η ταχύτητα δεν σου προσθέτει πόντους» και την εικόνα μιας καλλονής που υψώνει ειρωνικά το μικρό της δαχτυλάκι σ’ ένα σαφές σεξουαλικό υπονοούμενο περί μεγεθών, οι επαναστατικές διαφημίσεις αντικατέστησαν, καλώς ή κακώς, τις μακάβριες εικόνες των θυμάτων τροχαίων, καθώς οι τελευταίες, όπως διαπιστώθηκε, ουδόλως συνέβαλαν στη συμμόρφωση των οδηγών. Οι ειδικοί απεφάνθησαν ότι «η έκθεση στα βίαια παιχνίδια των υπολογιστών, στα σύγχρονα ΜΜΕ και στις ταινίες φρίκης έχουν προκαλέσει ανοσία στους νέους άνδρες», που είναι χωρίς αμφιβολία οι πλέον επιρρεπείς στη γοητεία της ταχύτητας. Στόχος, τώρα, είναι να πληγεί το ανδρικό αίσθημα υπεροχής και να πειστούν οι νέοι οδηγοί ότι οι ωραίες ξανθές με ψηλά πόδια και κομψά δαχτυλάκια προτιμούν τους φρόνιμους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή