Ενα «κολάρο» στο σκυλί σας θα το εντοπίζει οπουδήποτε…

Ενα «κολάρο» στο σκυλί σας θα το εντοπίζει οπουδήποτε…

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά σκυλιά φορούν κολάρα με την ταυτότητά τους. Τα κολάρα τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν Σύστημα Προσδιορισμού παγκόσμιας Θέσης με Δορυφόρο (GPS), αισθητήρες κίνησης, και πρόσθετα αξεσουάρ που επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη να γνωρίζει κάθε δευτερόλεπτο πού βρίσκεται το τετράποδό του.

Η εταιρεία κατασκευής πομπών GPS, Garmin, κατασκεύασε ένα σύστημα ώστε να είναι δυνατή η διαρκής παρακολούθηση των κινήσεων ενός ζώου όταν δεν είναι δεμένο. Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα που κρατά στο χέρι του ο ιδιοκτήτης και μία δεύτερη που τοποθετείται στο κολάρο του ζώου. Αν το σκυλί απομακρυνθεί, ο ιδιοκτήτης θα γνωρίζει σε ποια κατεύθυνση κινείται και θα το βρει ακόμα και πολλά χιλιόμετρα από την περιοχή που το έχασε. Η μονάδα στο κολάρο του ζώου εντοπίζει το σημείο που βρίσκεται μέσω δορυφόρου και εκπέμπει τις πληροφορίες στη μονάδα που κρατά στο χέρι του ο ιδιοκτήτης. Επίσης η μονάδα του κολάρου διαθέτει μικροτσίπ ανίχνευσης κίνησης που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να γνωρίζει αν το ζώο τρέχει, κάθεται ή «δείχνει» κάποιο θήραμα. Για τα κατοικίδια που παραμένουν μόνα στο σπίτι, η SNIF Labs κατασκευάζει μια ελαφριά ταυτότητα στην οποία θα αποθηκεύονται στοιχεία, όπως το πόσο γυμνάζεται το ζώο, ενώ παρακολουθούνται και οι κινήσεις του. Τα στοιχεία αυτά εκπέμπονται σε δέκτη που συνδέεται με τον υπολογιστή και από εκεί μεταφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας όπου αναλύονται. Οταν δύο σκυλιά με τέτοιες ταυτότητες συναντηθούν, τα κολάρα τους ανταλλάσσουν τα σήματα και η συνάντηση εγγράφεται στο αρχείο του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή