Αποχρωσεις

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστηριώδης παραγωγή

Χώμα γεμάτο με σπόρους μαριχουάνας λένε ότι έχει στρωθεί στο γήπεδο των ασκήσεων των φυλακών Αμπασίρι της νήσου Χοκάιντο της Ιαπωνίας, αλλιώς δεν εξηγείται η καθημερινή εμφάνιση τρυφερών βλαστών του ύποπτου φυτού, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι έγκλειστοι είναι αθώοι και παρά τις συνεχείς προσπάθειες εξολόθρευσης του «εισβολέα». Ο αρμόδιος των φυλακών, Τακάσι Νομούρα, δήλωσε ότι αρχικά -τον Ιούλιο του 2006- ανακαλύφθηκαν 300 φυτά στην αυλή και ότι το προσωπικό τα ξερίζωσε με προσοχή, κάνοντας τις απαραίτητες εργασίες στο έδαφος για να αποτρέψει την επανεμφάνισή τους. Οι κρατούμενοι, ωστόσο, ανακάλυψαν νέους «επισκέπτες» τον περασμένο Ιούλιο και ακόμη περισσότερους στις αρχές του Αυγούστου. Επειδή για όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση και επειδή, σύμφωνα πάντα με τον κ. Νομούρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανεξέλεγκτες δραστηριότητες των φυλακισμένων, το μόνο συμπέρασμα είναι ότι το ίδιο το χώμα φέρει την ευθύνη, συνεπώς η παραγωγή θα συνεχίζεται μέχρι να εξαντληθούν οι σπόροι!

Καθαρός ελέφας

Με πολλές δόσεις μεθαδόνης, καθημερινά ντους, μασάζ και κυρίως 24ωρη επιτήρηση, μια ομάδα ζωόφιλων κατόρθωσε να αποτοξινώσει τον «Μεγάλο Αδελφό», έναν ηρωινομανή ελέφαντα, ο οποίος εθίστηκε στο ναρκωτικό από λαθρέμπορους. Ο Μεγάλος Αδελφός «ζούσε κάποτε ειρηνικά» με την αγέλη του στην κινεζική επαρχία Γιουνάν στα σύνορα με τη Μυανμάρ, όταν αιχμαλωτίστηκε από λαθρέμπορους το 2005, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας China Daily. Προκειμένου να τον ελέγξουν και να τον αναγκάσουν να οδηγήσει την αγέλη στο μέρος που ήθελαν, οι έμποροι τον τάιζαν μπανάνες ποτισμένες με ηρωίνη. Η επιχείρηση, ωστόσο, στέφθηκε με πλήρη αποτυχία, αφού η αστυνομία ενημερώθηκε εγκαίρως και οι δράστες συνελήφθησαν ακριβώς την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν το θύμα και την παρέα του. Ακολούθησαν μαρτυρικές ώρες τόσο για τον τοξικομανή όσο και για εκείνους που τον φρόντιζαν σε ειδικό φιλοζωικό πάρκο της επαρχίας Χαϊνάν. Για πολλούς μήνες ο Μεγάλος Αδελφός αποτελούσε θανάσιμο κίνδυνο κάθε φορά που εξαγριωνόταν ελλείψει της δόσης του. «Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει ούτε το σιδερένιο κλουβί». Καθαρός πια, αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο φυσικό του περιβάλλον.

Η γιορτή του γυμνού

Την ησυχία ενός μικρού χωριού στη γεμάτη φοίνικες ακτή της νότιας Ταϊβάν ήλθε να διαταράξει «εορταστική εκδήλωση» αχαλίνωτων ενηλίκων, άνω των 40, οι οποίοι αποφάσισαν να αδράξουν τη στιγμή, μετατρέποντας το beach party τους σε σεξουαλικό όργιο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γου Τσουνγκ-Χούι διαβεβαίωσε τους συντηρητικούς και εξαγριωμένους γείτονες ότι θα διεξαχθεί έρευνα, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν εκτενή άρθρα, περιγράφοντας ακατονόμαστες πράξεις. Μικρότερα σεξουαλικά πάρτι έχουν αναφερθεί στην κομητεία Ταϊτούνγκ στο παρελθόν, «αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ!»

Οταν πέφτουν τα παντελόνια

Στα πρόθυρα σεξουαλικής εξέγερσης κινδυνεύουν να βρεθούν και δύο πόλεις της Λουιζιάνα, στις ΗΠΑ, μετά την ψήφιση του νόμου που απαγορεύει στους νέους να φορούν χαμηλοκάβαλα παντελόνια που αφήνουν στην κοινή θέα το εσώρουχο ή το περιεχόμενο. «Ο νόμος ψηφίστηκε ομόφωνα, επειδή δεχόμαστε βροχή παραπόνων από πολίτες που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν το θέαμα της νεολαίας με τα βρακιά έξω», εξήγησε με οργή στέλεχος του δημοτικού συμβουλίου του Σρέβεπορτ. «Πολύς κόσμος λέει ότι αυτή η απαγόρευση συνιστά πλήγμα κατά της ελευθερίας, αλλά εγώ λέω ότι αυτή η ενδυμασία είναι απρεπής και λάθος. Υποδεικνύει έλλειψη σεβασμού και υιοθετείται από ανόητους». Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο τουλάχιστον 25 δολαρίων, κάθε φορά που θα χάνουν τον έλεγχο του παντελονιού τους. Οι αρχές της Ατλάντα και της Τζόρτζια εξετάζουν, με τη σειρά τους, το ενδεχόμενο εφαρμογής ανάλογης απαγόρευσης.

3.000 ευρώ

Αποζημίωση ύψους τριών χιλιάδων ευρώ θα λάβει, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, Γερμανός ασθενής, ο οποίος φέρει στο κεφάλι του πλαστικό προσθετικό κρανίου εξαιτίας ιατρικού λάθους. Στη διάρκεια εγχείρησης στον εγκέφαλο του ασθενούς, οι γιατροί χρειάστηκε να απομακρύνουν μέρος του κρανίου και να το συντηρήσουν σε ψύξη προκειμένου να επιτευχθεί στη συνέχεια η επανασυγκόλλησή του. Το ψυγείο, ωστόσο, αποδείχθηκε ελαττωματικό και το πολύτιμο τμήμα του κρανίου κατέστη τελικά άχρηστο. Ο ασθενής ζήτησε αποζημίωση τουλάχιστον 20.000 ευρώ, εξηγώντας ότι πληρώνει το λάθος με ανυπόφορους πονοκεφάλους και απώλεια ισορροπίας, αλλά το δικαστήριο του Κόμπλεντς έκρινε ότι 3.000 είναι αρκετά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή