Απέτυχε επίθεση σε δημοσιογράφο

Απέτυχε επίθεση σε δημοσιογράφο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης Πρόντι ότι ετοιμάζει μείζονα επιχείρηση για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, οι αστυνομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία Ιταλού δημοσιογράφου -συγγραφέα ενός βιβλίου για τη μαφία. Ο Λίριο Αμπάτε, συγγραφέας βιβλίου για τον αρχινονό της σικελικής μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο, ο οποίος συνελήφθη το 2006 ενώ καταζητούνταν επί 34 χρόνια, δεχόταν απειλές για τη ζωή του και γι’ αυτό ζει υπό αστυνομική προστασία. Ο δημοσιογράφος που εργάζεται για το ιταλικό πρακτορείο ANSA και την εφημερίδα La Stampa, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είδαν δύο άνδρες να απομακρύνονται από το αυτοκίνητό του.

Λίγο αργότερα εντόπισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο κάτω από το όχημα. «Συνεχίζω να δουλεύω», πρόσθεσε ο Αμπάτε ο οποίος επέστρεψε προσφάτως στο Παλέρμο αφότου είχε ανακληθεί στη Ρώμη για αρκετούς μήνες. «Εχω χρέος ως πολίτης να καταγγείλω τη διαπλοκή της πολιτικής με τη μαφία». Ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ντιέγκο Καμαράτα εξέφρασε δημοσίως τη στήριξή του προς τον δημοσιογράφο που είναι θύμα «απαράδεκτων μεθόδων» και στον οποίο ευχήθηκε να συνεχίσει να εργάζεται με αποφασιστικότητα και θάρρος. Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμη δημοσιογράφος, ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, ανταποκριτής της εβδομαδιαίας επιθεώρησης L’ Espresso, ζει υπό αστυνομική προστασία, μετά την κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2006, του βιβλίου του με θέμα την Καμόρα, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ.

Στήριξη από τους βιομήχανους της Σικελίας

Στήριξη στις προσπάθειες της ιταλικής κυβέρνησης για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος παρέχει ο σύνδεσμος των βιομηχάνων στη Σικελία οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα διαγράφουν από το σύνδεσμο όσα μέλη τους δέχονται να πληρώνουν τον «φόρο» που τους ζητεί η μαφία προκειμένου να μην καταστρέψει τις επιχειρήσεις της. Την απόφαση του συνδέσμου χαιρέτισε η Confindustria, ο σύνδεσμος των Ιταλών βιομηχάνων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είναι ηρωισμός να είσαι σήμερα επιχειρηματίας στον νότο της Ιταλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή