Αστάθεια βλέπει στα Βαλκάνια η Σερβία

Αστάθεια βλέπει στα Βαλκάνια η Σερβία

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι στις προθέσεις της Σερβίας να απειλήσει στρατιωτικά το Κοσσυφοπέδιο σε περίπτωση που αναγγελθεί διακήρυξη της ανεξαρτησίας του. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο θα άνοιγε το «Κουτί της Πανδώρας» και σωρεία προβλημάτων που άπτονται της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής θα έρχονταν στην επιφάνεια. Σ’ αυτήν τη δήλωση προέβη χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Τζέρεμιτς σε συνέντευξή του στους «Φαινάνσιαλ Τάιμς». Προσέθεσε δε ότι το Βελιγράδι δεν θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της σερβικής επαρχίας, ούτε με φυσικά ούτε με στρατιωτικά μέσα.

Οπως εξελίσσονται, ωστόσο, τα πράγματα, το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση της Ε.Ε. όσον αφορά στην επιτυχία της κοινής αμυντικής πολιτικής και ασφάλειας, όπως αναφέρουν στη «Λε Μοντ» ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή