Προαναγγελία νέου βίντεο από τον Λάντεν

Προαναγγελία νέου βίντεο από τον Λάντεν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν πρόκειται να μεταδώσει εντός των επόμενων τριών ημερών ισλαμική ιστοσελίδα. Θα πρόκειται για το πρώτο βίντεο του Λάντεν από τον Οκτώβριο του 2004 και η προβολή του θα συμπίπτει με την έκτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές εξηγούν ότι η τρομοκρατική οργάνωση συνηθίζει να στέλνει μηνύματα την ημερομηνία αυτή. Συνήθως, προσθέτουν, το μήνυμα εμφανίζεται εντός 72 ωρών από την ώρα που θα αναγγελθεί. Το μήνυμα εντοπίστηκε από Δυτικές υπηρεσίες σε ιστοσελίδα όπου η αλ Σαχάμπ συνηθίζει να στέλνει μηνύματα της. «Σύντομα, Θεού θέλοντος, (θα εμφανιστεί) μια βιντεοταινία από το λιοντάρι, τον σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Θεός να τον προφυλάει».

Θα έχει μαύρη γενειάδα

Υπάρχει και μια σημαντική διαφορά. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από φωτογραφία του Μπιν Λάντεν, προφανώς από το αναμενόμενο βίντεο. Διακρίνεται ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης να κοιτάζει την κάμερα και η γενειάδα του είναι κατάμαυρη. Σε προηγούμενες εμφανίσεις του Λάντεν, η γενειάδα του ήταν σχεδόν τελείως γκρίζα. Σύμφωνα με τη Ρίτα Κατζ, διευθύντρια του αμερικανικού ινστιτούτου SITE που παρακολουθεί τα μηνύματα τρομοκρατικών οργανώσεων, αυτή είναι συνηθισμένη πρακτική των Αράβων ηγετών. «Νομίζω ότι τούς συμφέρει να φαίνεται νέος και υγιής».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μπους που βρίσκεται στο Σίδνεϊ για τη σύνοδο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC) «βρισκόταν χθες σε σπάνια φόρμα», όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις από την πρωτεύουσα της Αυστραλίας. «Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας στη σύνοδο του OPEC», είπε ο κ. Μπους απευθυνόμενος στον Αυστραλό πρωθυπουργό κ. Τζον Χάουαρντ, καθώς το κοινό ξεσπούσε σε γέλια. Ανετος όπως είναι ο κ. Μπους προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του λέγοντας ότι «με προσκάλεσε στη σύνοδο του OPEC, του χρόνου». Μόνο που η Αυστραλία ποτέ δεν ήταν μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών. Λίγο αργότερα ο κ. Μπους θυμήθηκε μια επίσκεψη, πέρυσι, του κ. Χάουαρντ στα «αυστριακά στρατεύματα» στο Ιράκ. Στρατεύματα στο Ιράκ δεν θα είχε ονειρευτεί ούτε ο αυτοκράτορας της Αυστροουγγαρίας Φερδινάνδος. Αντιθέτως, η Αυστραλία διατηρεί 1.500 άνδρες στο Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή