Δοκιμή ισχυρότατης βόμβας στη Ρωσία

Δοκιμή ισχυρότατης βόμβας στη Ρωσία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία ακόμη επίδειξη αμυντικής ισχύος, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε νέα θερμοβαρική βόμβα, που θα ενισχύσει το ήδη υπερπλήρες πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, «Κανάλι Ενα» ανέφερε σε ρεπορτάζ του, ότι το νέο υπερόπλο, που έλαβε από τους κατασκευαστές του το παρατσούκλι «Πατέρας Ολων των Βομβών», είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρό από την αμερικανική εκδοχή του όπλου. «Τα αποτελέσματα της δοκιμής, όπως αυτή έγινε από την πολεμική μας αεροπορία, έδειξαν ότι η νέα βόμβα είναι εξίσου ισχυρή και αποτελεσματική, όσο και οποιοδήποτε πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο στρατηγός Αλεξάντρ Ρούσκιν, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας.

«Μία βόμβα που δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη στον κόσμο, θα δοκιμαστεί σε πεδίο βολής της αεροπορίας μας», ανέφερε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου. Την ίδια ώρα, η εικόνα έδειχνε βομβαρδιστικό αεροσκάφος Τουπόλεφ 160, να εξαπολύει τη βόμβα και να ακολουθεί γιγάντια έκρηξη.

Η ανακοίνωση του ρωσικού επιτελείου γίνεται σε μία στιγμή έντασης στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης και ακολουθεί ύστερα από οκτώ μήνες καταγγελιών της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τον Πούτιν. Η ρωσική κυβέρνηση υπαναχώρησε επίσης από τη Συμφωνία για τα Συμβατικά Οπλα με το ΝΑΤΟ, ενώ διεκδικεί επίσημα -αν και συμβολικά- μεγάλο κομμάτι της Αρκτικής.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία διεξήγαγε μεγάλα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την Κίνα και τέσσερις χώρες της Κεντρικής Ασίας, με στόχο να επιδείξει την ανόρθωση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη διεθνή κοινότητα, αλλά και να διαφημίσει τη σύναψη νέων περιφερειακών συμμαχιών. Την ίδια ώρα, ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης, ξεκινούσαν και πάλι τις περιπολίες τους πάνω από την Αρκτική, τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή