«Ανεπιθύμητοι επισκέπτες» στη Γερμανία

«Ανεπιθύμητοι επισκέπτες» στη Γερμανία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Στον απόηχο των συλλήψεων της περασμένης εβδομάδας, στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών προτείνουν να αφαιρεθεί η άδεια παραμονής στη χώρα ατόμων που έχουν επισκεφθεί στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών. Παράλληλα, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προτροπή προς τους 3 εκατ. μουσουλμάνους της Γερμανίας να υποδεικνύουν στις αρχές όσους θεωρούν εξτρεμιστές.

«Οι μη Γερμανοί που έχουν εκπαιδευθεί σε τρομοκρατικά στρατόπεδα του εξωτερικού ή έχουν τρομοκρατική αποστολή πρέπει να απαγορεύεται να μπαίνουν στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Εσσης, Φόλκερ Μπουφίερ. Ο Χριστιανοδημοκράτης Μπουφίερ ζήτησε από τη Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Δικαιοσύνης Μπριγκίτε Τσιπρίς να αλλάξει το ταχύτερο δυνατό τον νόμο της χώρας. «Θα σας δώσουμε ένα μήνα περιθώριο» είπε ο Μπουφίερ «αλλιώς θα αναλάβουν δράση τα κρατίδια που διοικούνται από Χριστιανοδημοκράτες» είπε ο Μπουφίερ στην εφημερίδα «Βελτ».

Η απαγόρευση της επίσκεψης σε στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών ήρθε στην επικαιρότητα όταν διέρρευσε η πληροφορία ότι κάποιοι από τους τρεις συλληφθέντες ισλαμιστές είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδο του Πακιστάν. Δύο από τους τρεις ισλαμιστές ήταν Γερμανοί υπήκοοι που είχαν προσηλυτισθεί στο Ισλάμ.

Ζητούν καταδότες

Εν τω μεταξύ, η πολυάριθμη κοινότητα των Τούρκων της Γερμανίας έχει θορυβηθεί από την απαίτηση του πρωθυπουργού της Κάτω Σαξονίας, Κρίστιαν Βουλφ, να υποδεικνύουν οι μουσουλμάνοι τους εξτρεμιστές. «Δεν είναι πρόσκληση για επίδειξη θάρρους, αλλά για καταδόσεις» είπε η τουρκικής καταγωγής βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, Λαλέ Αγκούν. «Γι’ αυτά τα πράγματα έχουμε στη Γερμανία υπηρεσίες πληροφοριών και αστυνομία που λειτουργεί πολύ καλά». Η Αγκούν είπε ότι η ενθάρρυνση των καταγγελιών μπορεί να οδηγήσει σε σωρεία ψευδών καταδόσεων από ανθρώπους που ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς, χαρακτηρίζοντας τους εχθρούς τους εξτρεμιστές. Η Αγκούν προειδοποίησε επίσης ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι εκατομμύρια μουσουλμάνοι της Γερμανίας. «Ο οδηγός ταξί ή ο πωλητής γύρου δεν έχει καμία σχέση με τον εξτρεμισμό, αλλά πρέπει να δικαιολογείται συνεχώς επειδή είναι μουσουλμάνος» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή