ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΖΙΡΙΝΟΦΣΚΙ

Υποψήφιος βουλευτής ο Αντρέι Λουγκοβόι

ΜΟΣΧΑ. Υποψήφιος με το υπερεθνικιστικό κόμμα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι θα κατέλθει ο Αντρέι Λουγκοβόι, ο οποίος καταζητείται από τις βρετανικές αρχές για τη δολοφονία του Ρώσου πράκτορα, Αλεξάντερ Λιτβινένκο. «Επιβεβαιώνω τα λόγια του Ζιρινόφσκι, ο οποίος δήλωσε ότι αποδέχτηκα την πρότασή του να συμμετάσχω στη λίστα υποψηφίων του κόμματός του», ανέφερε ο πρώην πράκτορας της KGB, αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Ο ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΔΙΝΕΙ 100.000 ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ

Ταμείο για τους γονείς της Μαντλίν

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εκατό χιλιάδες στερλίνες θα δωρίσει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, για τη δημιουργία ταμείου, που θα βοηθήσει τους γονείς της αγνοούμενης 4χρονης, Μαντλίν Μακάν, να πληρώσουν τα νομικά έξοδα στην υπόθεση. Ο Μπράνσον εξέφρασε μάλιστα την ευχή ότι τα χνάρια του θα ακολουθήσουν και άλλες προσωπικότητες με οικονομική επιφάνεια για να συνδράμουν τους Μακάν, οι οποίοι επιχειρούν να αποδείξουν την αθωότητά τους. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της Μαντλίν έχουν χαρακτηριστεί από τις πορτογαλικές αρχές ύποπτοι για την εξαφάνιση της κόρης τους.

ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ

Θα έριχνε αεροσκάφος η Γερμανία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Θα κατέρριπτε η Γερμανία αεροσκάφος, που είχε πέσει θύμα αεροπειρατείας, παρόλο που δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο Σύνταγμα. Την αμφιλεγόμενη δήλωση, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έκανε σε χθεσινή του συνέντευξη στο περιοδικό Focus, ο υπουργός Αμυνας, Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ. «Αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος, θα έδινα διαταγή να καταρριφθεί για να προστατεύσω το λαό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιουνγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι ένα αεροσκάφος μπορεί να καταρριφθεί μόνο αν οι μοναδικοί επιβάτες είναι οι αεροπειρατές.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ 2

Ταξίδι για τα 40 του χρόνια

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ. Από το λιμάνι του Σαουθάμπτον απέπλευσε χθες το Κουίν Ελίζαμπεθ 2 για μία 8ήμερη κρουαζιέρα κατά μήκος των βρετανικών παραλίων στο πλαίσιο της 40ής επετείου από την καθέλκυσή του. Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να καταπλεύσει την Πέμπτη στη δυτική Σκωτία, όπου θα πραγματοποιηθεί μία επετειακή τελετή με τη συμμετοχή 100 εργατών, που βοήθησαν στην κατασκευή του στο ναυπηγείο Τζον Μπράουν στον ποταμό Κλάιντ της Σκωτίας. Το πλοίο αναμένεται να παροπλιστεί τον Νοέμβριο του 2008.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δικτυώνεται η Αλ Κάιντα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αύξηση της επιρροής της και άσκηση πιο άμεσου ελέγχου σε περισσότερες ισλαμικές ομάδες επιχειρεί η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times. «Σίγουρα βλέπουμε την Αλ Κάιντα να προσπαθεί να επηρεάσει το ευρύτερο κίνημα και να ελέγξει κάποιες απ’ αυτές τις «θυγατρικές» με πιο άμεσο τρόπο» είπε ανώτατος αξιωματούχος αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Βλέπουμε ότι οι ικανότητές τους να πλήξουν στόχους στη Βόρεια Ευρώπη και τελικά στη Βόρεια Αμερική σε κλίμακα ίδια ή μεγαλύτερη με αυτήν της 11ης Σεπτεμβρίου αποκαθίσταται».

ΑΙΤΗΜΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΗΕ

«Μην ξεχνάτε το Νταρφούρ»

ΛΟΝΔΙΝΟ. Να μην ξεχνούν το Νταρφούρ ζητούν οι ακτιβιστές από τους ηγέτες που θα συρρεύσουν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στις 31 Ιουλίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης 26.000 ανδρών στη σπαρασσόμενη επαρχία του Σουδάν. «Ο λαός του Νταρφούρ χρειάζεται ειρήνη τώρα, για να γίνει εφικτή η ειρήνη οι κυβερνήσεις πρέπει να πιέσουν για άμεση κατάπαυση του πυρός και να στείλουν τις ειρηνευτικές δυνάμεις που υπόσχονται εδώ και μήνες», είπε ο ηθοποιός Ματ Ντέιμον, που μετέχει στην ομάδα πίεσης για το Νταρφούρ.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ

Ο Πάπας δεν διέκοψε τη θεραπεία

ΒΑΤΙΚΑΝΟ. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ δεν σταμάτησε καθόλου τη φαρμακευτική αγωγή, στις τελευταίες μέρες της ζωής του, ούτε ζήτησε κάτι τέτοιο από τους θεράποντες ιατρούς, διαβεβαίωσε χθες ο προσωπικός του γιατρός. Αυτό σε απάντηση όσων οπαδών της ευθανασίας, στην Ιταλία, διατείνονταν ότι ο Πάπας αρνήθηκε ιατρική θεραπεία, όπως υποβοηθούμενη αναπνοή ή τροφή, επειδή ήθελε να τον αφήσουν να πεθάνει. Η Καθολική Εκκλησία απαγορεύει την ευθανασία, που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ιδιαίτερα έντονης συζήτησης, στην Ιταλία, τους τελευταίους μήνες.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΡΑΦ

Πυρά από την Μπεναζίρ Μπούτο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο κατηγόρησε χθες τους οπαδούς του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, οι οποίοι αντιτίθενται στο ενδεχόμενο συνεργασίας του μαζί της, ότι οδηγούν τη χώρα στην αντιπαράθεση και την αναρχία. Οι οπαδοί του αμερικανόφιλου στρατηγού, οι οποίοι διατείνονται ότι μπορεί να επανεκλεγεί, παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, «προτιμούν να παίξουν με το Σύνταγμα και να προκαλέσουν κρίση, παρά να έχουν μια ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία», είπε η κ. Μπούτο, σε συνέντευξή της, στο Ασοσιέιτεντ Πρες. Παράλληλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπό τη σκέπη του Παγκομματικού Δημοκρατικού Κινήματος υποσχέθηκαν ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την επανεκλογή του Μουσάραφ και προανήγγειλαν διαδηλώσεις για την απέλαση του πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή