Συνελήφθη στο Κόσοβο ύποπτος για πώληση όπλων σε ισλαμιστές

Συνελήφθη στο Κόσοβο ύποπτος για πώληση όπλων σε ισλαμιστές

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, σε συνεργασία με τις σερβικές αρχές, συνέλαβε ένα άτομο, ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων, με τα οποία εφοδιάζονταν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές στον σερβικό νότο.

«Η σύλληψη του Μπαζράμ Ασλάνι, ο οποίος είναι ύποπτος για πωλήσεις όπλων σε μουσουλμάνους εξτρεμιστές, πραγματοποιήθηκε αργά την Τετάρτη στη νότια Μιτρόβιτσα», ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Βετόν Ελσάνι, αρνούμενος να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ωστόσο, αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις σχετικές έρευνες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ασλάνι θεωρείται επίσης ύποπτος για δεσμούς και λαθρεμπόριο όπλων με τη ριζοσπαστική ουαχαβίτικη σέκτα του Ισλάμ, στην περιοχή του Σαντζάκ, όπου επικρατεί το μουσουλμανικό στοιχείο.

Η κοσοβάρικη αστυνομία οργάνωσε την επιχείρηση σύλληψης έπειτα από σήμα της σερβικής αστυνομίας, για δεσμούς του Ασλάνι με τους εξτρεμιστές ισλαμιστές στο Σαντζάκ.

Εβραϊκή διαμαρτυρία

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο ανακοίνωσε χθες ότι επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας στη σερβική ηγεσία, για την απόφασή της να επιτρέψει σε νεο-ναζιστική οργάνωση τη διεξαγωγή διαδήλωσης, στο Νόβι Σαντ, τον ερχόμενο μήνα. Στην επιστολή του προς τον Σέρβο πρόεδρο και πρωθυπουργό, Τάντιτς και Κοστούνιτσα αντιστοίχως, ο πρόεδρος του ΠΕΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το γεγονός ότι επετράπη στην οργάνωση Naciolalni Stroj να διαδηλώσει στις 7 Οκτωβρίου, όταν είναι γνωστές οι εξτρεμιστικές απόψεις και οι νεο-ναζιστικές δραστηριότητές της. Τα μέλη της, περιλαμβανομένου του 31χρονου ηγέτη της Γκόραν Νταβίντοβιτς, έχουν φυλακιστεί στο παρελθόν για διάδοση ρατσιστικού μίσους στο Νόβι Σαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολυεθνικής επαρχίας της Βοϊβοντίνα.

Στο μεταξύ, θετικό θα είναι το πόρισμα της κ. Ντελ Πόντε για τη συνεργασία της Σερβίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Οπως μετέδωσε ο σερβικός ραδιοσταθμός Β92, η κ. Ντελ Πόντε πείστηκε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τη σύλληψη κατηγορουμένων για εγκλήματα πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή