Το κοριτσάκι που φωτογραφήθηκε στο Μαρόκο είναι η Μαντλίν;

Το κοριτσάκι που φωτογραφήθηκε στο Μαρόκο είναι η Μαντλίν;

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραμπατ. Νέες ελπίδες για την ανεύρεση της Μαντλίν ΜακΚαν, της μικρής Βρετανής που εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου υπό μυστηριώδεις συνθήκες, από το δωμάτιο όπου κοιμόταν με τα αδέλφια της, σε θέρετρο στην Πορτογαλία, γεννά φωτογραφία που ελήφθη από τουρίστες στο βόρειο Μαρόκο. Η φωτογραφία απαθανατίζει μικρό ξανθό κορίτσι τοποθετημένο σε αυτοσχέδια κούνια στην πλάτη γυναίκας με παραδοσιακά ρούχα. Η φωτογραφία παραδόθηκε στην Ιντερπόλ και εξετάζεται με ειδικές μεθόδους για να διαπιστωθεί κατά πόσον το παιδί που εικονίζεται είναι η Μαντλίν.

Η Κλάρα Τόρες, που τράβηξε τη φωτογραφία στις 31 Αυγούστου στην πόλη Ζινάτ, όπου παραθέριζε, δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό COPE ότι η ομοιότητα του κοριτσιού που είδε με τη μικρή Μαντλίν «της προκάλεσε ρίγος». Ωστόσο, αποφάσισε να παραδώσει στις Αρχές τη φωτογραφία μόλις την περασμένη Δευτέρα, αφού διάβασε ότι και άλλοι είχαν ισχυριστεί ότι είχαν δει τη μικρή το Μαρόκο.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που κάποιος αναγνωρίζει το παιδί. Τέτοια περιστατικά έχουν αναφερθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για απλή ομοιότητα. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που υπάρχει φωτογραφία, στην οποία πιθανώς να απεικονίζεται το παιδί. Πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι στην περιοχή που ελήφθη η φωτογραφία, οι ευρωπαϊκές επιρροές είναι έντονες και συχνά συναντά κανείς παιδιά με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μάτια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας ΜακΚαν δήλωσε ότι οι γονείς της μικρής -που θεωρούνται επισήμως «ύποπτοι» από την πορτογαλική αστυνομία για την εξαφάνιση της κόρης τους- «αναμένουν τα συμπεράσματα των ειδικών. Μετά, θα αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα ενεργήσουν».

Αργά χθες το απόγευμα πάντως, ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός Sky, επικαλούμενος ανεπίσημες πηγές, αναμετέδιδε ότι το κορίτσι της φωτογραφίας δεν είναι η Μαντλίν, ενώ φωτογράφος του γαλλικού πρακτορείου είπε ότι πρόκειται για παιδί της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή