Δεκάδες νεκροί στη Μιανμάρ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΑΝΓΚΟΥΝ. «Πολλαπλάσιοι από τους 10 που παραδέχονται οι αρχές» είναι οι νεκροί από την καταστολή των τελευταίων ημερών στη Μιανμάρ (Μπούρμα) σύμφωνα με τον Αυστραλό πρέσβη στη χώρα. Ο όγκος των διαδηλωτών ήταν μικρότερος χθες, καθώς ο στρατός είχε καταλάβει τα κυριότερα μοναστήρια και είχε αποκλείσει την πρόσβαση στο κέντρο της Ρανγκούν.

Η ανεξάρτητη ροή των πληροφοριών από τη χώρα υπέστη σοβαρό πλήγμα με το κλείσιμο του κυριότερου κόμβου του ίντερνετ. Υπάλληλος της υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών απέδωσε το κλείσιμο του ίντερνετ σε «βλάβη του υποθαλάσσιου καλωδίου». Ο πρέσβης της Αυστραλίας δήλωσε ότι πολλές ανεξάρτητες πηγές ανέφεραν πολλά επεισόδια μέσα στη Ρανγκούν, από τα οποία φαίνεται ότι οι νεκροί ήταν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που αναγνωρίζονται επισήμως. Παράλληλα, η Ιαπωνία βρήκε εικόνες από το θάνατο του φωτορεπόρτερ Κέντζι Ναγκάι, στις οποίες εμφανίζεται να πυροβολείται από κοντινή απόσταση. «Νομίζω ότι η Κίνα εργάζεται παρασκηνιακά. Ομως χρειαζόμαστε μια πραγματικά αποτελεσματική λύση για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σκοτωθούν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε η επίτροπος εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. Μπενίτα Φερέρο Βάλντνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή