Αποχρωσεις

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισθητικές βελτιώσεις

Πρόσωσο σαν το «αυγό της χήνας» θέλουν να αποκτήσουν οι σύγχρονες Κινέζες, οι οποίες ενδίδουν όλο και πιο μαζικά στην ιδέα της αισθητικής χειρουργικής. Οπως αποκάλυψε σχετική έρευνα, οι περισσότερες Κινέζες δεν διστάζουν να ξαπλώσουν στο χειρουργικό τραπέζι, προκειμένου να ενισχύσουν τις γωνίες του προσώπου τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα πιο οβάλ σχήμα, το οποίο θεωρείται ότι θα τις καταστήσει και ομορφότερες. Αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο, ενώ το αμέσως επόμενο είναι η απόκτηση ενός πιο δυτικόμορφου προσώπου, που θα «ανοίξει» τα μάτια και θα στρογγυλέψει τις γωνίες του προσώπου. Μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έχει και η προσθετική στήθους, η οποία θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση της γυναικείας ελκυστικότητας κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα μικρά στήθη. Ενδεχομένως ούτε και με το ύψος, το μάκρος των ποδιών και τη λεπτή σιλουέτα, όλα ζητούμενα από τον γυναικείο πληθυσμό της Κίνας, ο οποίος προσφεύγει στην αισθητική χειρουργική, με στόχο, ποιος ξέρει, την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των εκ Δύσεως αρσενικών.

Ιδανικός άνδρας

Μια έστω και γρήγορη ματιά στα κάθε λογής λαϊκά γυναικεία περιοδικά αρκεί, για να διαπιστώσει κάποιος ότι το ζήτημα της σχέσης ανδρών και γυναικών εξακολουθεί να δεσπόζει και κυρίως να προβληματίζει. Ερευνες επί ερευνών, ερωτήματα επί ερωτημάτων και πάει λέγοντας, για να διαπιστωθούν οι νέες, σύγχρονες και πιο απελευθερωμένες τάσεις, στις σχέσεις των δύο φύλων. Μια τέτοια τελευταία έρευνα, λοιπόν, της γερμανικής έκδοσης του περιοδικου Chika, εν προκειμένω, απέδειξε ότι οι νέες γυναίκες αποστρέφονται τους άνδρες με… τάνγκα. Αναζητώντας τον ιδανικό σύντροφο, σήμερα, το περιοδικό ζήτησε από τις αναγνώστριές του, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να πουν ευθαρσώς, ποιος είναι ο «τέλειος άνδρας». Κι επειδή τέτοιος, προφανώς, δεν υπάρχει, εκείνες απάντησαν διά της αφαιρετικής οδού. Κι αφού απαρίθμησαν τα γνωστά αρνητικά του «μάτσο» αρσενικού πέρασαν και στην πιο συγχρονη εκδοχή του άνδρα με τάνγκα, τον οποίο αποστρέφεται, το 27%. Η έρευνα ανέδειξε και άλλες γνωστές «σταθερές»: ότι οι γυναίκες δηλαδή προτιμούν τους άνδρες με χιούμορ, αδιαφορούν για τη μυϊκή δύναμη και τον επιθυμούν πάντα πιο τρυφερό.

Θεοσεβούμενη πολιτικός

Αφού εξόργισε δεόντως τους συντηρητικούς καθολικούς του κόμματός της, με τις απόψεις της περί γάμου, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, δεν πρέπει να διαρκεί πέραν της κρίσιμης 7ετίας, η εκρηκτική Γκαμπριέλε Παουλί ξαναχτύπησε. Αυτήν τη φορά ισχυρίστηκε ότι προσεύχεται… νυχθημερόν στον Μεγαλοδύναμο, προκειμένου να εξασφαλίσει την ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), στη Βαυαρία, του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Αγκελα Μέρκελ. Αν τώρα κάποιοι στο κόμμα της προσεύχονται νυχθημερόν για την εκδίωξή της απ’ αυτό, είναι κάτι το οποίο προφανώς δεν την απασχολεί. Η 50χρονη πολιτικός, λοιπόν, φέρεται να δήλωσε στο περιοδικό «Bunte» ότι θα αφήσει τον Θεό να την οδηγήσει, για να βρει τον σωστό δρόμο, καθώς αυτό κάνει τελευταία όλο και πιο συνειδητά. «Παρακαλώ πολύ συχνά τον Θεό για τη βοηθειά του. Κι αυτό θα κάνω πριν από τη συνεδρίαση του κόμματος», είπε η κ. Παουλί, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την αποχώρηση του κ. Εντμουντ Στόιμπερ από την ηγεσία του κόμματος.

«Κόκκινα φανάρια» τέλος

Ο δρόμος του Αμστερνταμ με τα «κόκκινα φανάρια» είναι ίσως ο γνωστότερος στον κόσμο, κι αυτός που συγκεντρώνει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, επί πολλές δεκαετίες. Μόνο που εσχάτως, οι τοπικές αρχές επιδιώκουν να μειώσουν αισθητά την έκτασή του, ώστε να «καθαρίσουν» την εικόνα της πόλης τους. Για αρχή, αποφάσισαν, λοιπόν, να μειώσουν κατά τα δύο-τρίτα τις βιτρίνες με τις γυμνές καλλονές, όπου έναντι αντιτίμου, ο ενδιαφερόμενος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον… καθρέφτη. Αν και η πορνεία παραμένει νόμιμη στην Ολλανδία και στη συγκεκριμένη πόλη, εν τούτοις όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος του Αμστερνταμ, δεν παύει να αποτελεί πεδίο δράσης μικροαπατεώνων. «Αυτό που θέλουμε είναι να απαλλαγούμε από την υποβόσκουσα εγκληματικότητα», είπε ο δήμαρχος στην ολλανδική τηλεόραση και ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το τι μέλλει γενέσθαι. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ έχουν αντιρρήσεις και αντιτείνουν ότι με το κλείσιμο ορισμένων οίκων ανοχής απλώς θα «ζημιωθούν» όσοι και όσες εργάζονται σ’ αυτούς, χωρίς απαραιτήτως να εξασφαλιστεί η πάταξη της εγκληματικότητας. Η αρχή, πάντως, έγινε και θα έχει μάλλον ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή