Χιλιάδες Ελληνες απολαμβάνουν μεγαλεία…

Χιλιάδες Ελληνες απολαμβάνουν μεγαλεία…

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άνδρες οδηγούν από… Merce des και πάνω και οι γυναίκες χρειάζονται πολλές ντουλάπες για να χωρέσουν τα πανάκριβα μοντελάκια τους. Και είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν πρώτο τραπέζι πίστα στο κέντρο διασκέδασης που αναμένεται να ανοίξει σε δέκα μέρες. Αν για τους περισσότερους από τους θιασώτες του, το Second Life αποτελεί ευκαιρία να ζήσουν μια δεύτερη, πιο συναρπαστική ζωή, για τους Ελληνες είναι το εισιτήριό τους για τη «μεγάλη ζωή». Η ελληνική κοινότητα στο SL, μολονότι σχετικά μικρή αριθμητικά (περίπου 7.000 – προς το παρόν), θεωρείται από τις πιο δραστήριες. Ο κύριος λόγος είναι το GreeceOf ficial, ο ψηφιακός τόπος εντός του παιχνιδιού που αναπαριστά τη χώρα μας. Ιθύνων νους, ο 42χρονος Γ. Γεωργακόπουλος, web designer και παίκτης του Second Life (GGGEO Hathaway, το… άλλο του όνομα), ο οποίος με τη βοήθεια άλλων εθελοντών-παικτών, αλλά και ειδικών από διάφορους χώρους (αρχαιολόγους, εικαστικούς κ.λπ.), έφτιαξε μια ψηφιακή εικόνα της Ελλάδας, προσβάσιμης με λίγα κλικ από όλους. Μολονότι ελληνικά στέκια υπήρχαν πάντα σε διάφορα σημεία του Second Life (δημιουργίες μεμονωμένων παικτών), από 1ης Σεπτεμβρίου μέσω του GreeceOfficial μπορείς να επισκεφθείς τον Παρθενώνα, το Ηρώδειο, το Καλλιμάρμαρο. Να ταξιδέψεις στον Λευκό Πύργο, να επισκεφθείς ένα αρχαιολογικό μουσείο με όλα τα διάσημα ελληνικά αγάλματα (εδώ, το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα έχει ικανοποιηθεί!), ένα λαογραφικό κι ένα κυκλαδίτικο μουσείο, γκαλερί με πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών κ.ά. Είκοσι ψηφιακοί ξεναγοί αναλαμβάνουν να απαντήσουν σε κάθε απορία των «τουριστών».

Η ελληνική γειτονιά έχει επίσης πλατείες, θερινό σινεμά, ενώ μέσω της… γέφυρας Καλατράβα (αυτής της Μεσογείων) μπορεί κάποιος να βρεθεί στο Ελληνικό Εμπορικό Πάρκο για μια γεύση της σύγχρονης, καταναλωτικής Ελλάδας. Οπως λέει ο κ. Γεωργακόπουλος στην «Κ», δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν ανοίξει παράρτημα εκεί. Από την έναρξη της λειτουργίας του GreeceOfficial (1η Σεπτεμβρίου) έως τις 30 Οκτωβρίου, ο ελληνικός τόπος υποδέχθηκε 9.500 ξεχωριστούς επισκέπτες, από τους οποίους μόνον οι μισοί ήταν Ελληνες. Εχει βοηθήσει επίσης στην αύξηση του ελληνικού πληθυσμού στο SL – από τον Σεπτέμβριο, εγγράφονται κατά μέσον όρο 17 νέοι παίκτες καθημερινά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή