Λουτρό αίματος από 27χρονο στην Αλαμπάμα

Λουτρό αίματος από 27χρονο στην Αλαμπάμα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΜΣΟΝ (ΑΛΑΜΠΑΜΑ). Αιματοκύλισε τρεις μικρές επαρχιακές πόλεις της Αλαμπάμα ένοπλος άνδρας. Αφού σκότωσε εν ψυχρώ δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλούς συγγενείς του, έστρεψε πάνω του την κάννη του όπλου του κι έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο Μάικλ ΜακΛάντον, 27 ετών, βύθισε στο πένθος τρεις πόλεις σε δύο κομητείες της Αλαμπάμα προτού αυτοκτονήσει μέσα σε εργοστάσιο όπου δούλευε στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν γνωρίζουν τι τον οδήγησε στην πράξη του, αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμή. Το μακελειό φαίνεται ότι ξεκίνησε στην κωμόπολη Κίνστον, όπου ο δράστης έβαλε φωτιά στο σπίτι της μητέρας του, την οποία είχε προηγουμένως σκοτώσει.

Στη συνέχεια οδήγησε μέχρι τη γειτονική πόλη Σάμσον όπου πυροβόλησε και σκότωσε τους παππούδες και τους θείους του που εκείνη την ώρα κάθονταν στη βεράντα τους. Κατόπιν σκότωσε τη γυναίκα και το μόλις ενός έτους παιδί του βοηθού σερίφη της πόλης, οι οποίοι έμεναν απέναντι. Ενας ακόμα ανήλικος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα από σφαίρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης συνέχισε το δολοφονικό του έργο σε άλλα σπίτια του Σάμσον, προκαλώντας έναν ακόμα θάνατο. Μετά οδηγώντας πυροβόλησε κατά οχήματος της πολιτειακής αστυνομίας επτά φορές, και λίγο αργότερα σκότωσε άλλους δύο πολίτες. Επακολούθησε καταδίωξή του από αστυνομικά αυτοκίνητα έως το κτίριο που στέγαζε μικρή επιχείρηση κατασκευής ανταλλακτικών για κλιματιστικά στην οποία -σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- εργαζόταν παλαιότερα ο δράστης.

«Ο δράστης έριξε τριάντα σφαίρες. Μια πέρασε ξυστά από τον αστυνομικό διευθυντή της κομητείας που σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Στη συνέχεια μπήκε στα γραφεία κι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί που εισέβαλαν τον βρήκαν νεκρό.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει το κίνητρο του δράστη. Οσοι τον γνώριζαν λένε ότι «ήταν ήσυχος και μαζεμένος άνθρωπος που δεν προκαλούσε φασαρίες. Εκανε τη δουλειά του και δεν ενοχλούσε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή