Η τελευταία συναυλία του «βασιλιά της ποπ»

Η τελευταία συναυλία του «βασιλιά της ποπ»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Πυκνό πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να σκεπάζει τις συνθήκες θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, την στιγμή που τα εκατομμύρια των οπαδών του «βασιλιά της ποπ» ανά τον πλανήτη αδυνατούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της απώλειας. Ο αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης -το αδιαμφισβήτητης μεγάλης αξίας μουσικό έργο επισκιάστηκε από τις διαβόητες ιδιορρυθμίες του- βρέθηκε νεκρός στην υπερπολυτελή του κατοικία στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Αντζελες λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Το άψυχο κορμί του πενηντάχρονου Τζάκσον, ο οποίος στις 13 Ιουλίου θα ξεκινούσε την πρώτη μεγάλη περιοδεία του στη Βρετανία μετά δώδεκα ολόκληρα χρόνια, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λος Αντζελες, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο τραγουδιστής και συνθέτης πέθανε από ανακοπή, αν και αναμένεται η νεκροψία.

Είχε προβλήματα

Συγγενικά πρόσωπα του Τζάκσον υποστηρίζουν ότι ο αστέρας της ποπ εμφανιζόταν ευδιάθετος στις τελευταίες πρόβες πριν από την έναρξη της περιοδείας, πλην όμως ανησυχούσαν εδώ και μήνες για τις αντοχές του εξασθενημένου οργανισμού του. «Ο Μάικλ έμοιαζε αποφασισμένος να φέρει εις πέρας την περιοδεία, αλλά είναι αλήθεια ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε, σε συνδυασμό με ορισμένους μικροτραυματισμούς, του δημιουργούσαν προβλήματα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Τζάκσον, Μπράιν Οξμαν. Παρά ταύτα, οι διοργανωτές της βρετανικής περιοδείας του Τζάκσον, «ΑΕG LIVE», επέμεναν ότι ο Αμερικανός σταρ είχε περάσει με επιτυχία τεστ αντοχής διάρκειας σχεδόν πέντε ωρών.

Χθες το απόγευμα, πάντως, ο πρώην παραγωγός του Τζάκσον και επιστήθιος φίλος του, Ταράκ Μπεν Αμάρ, επέρριψε την ευθύνη για τον θάνατο του «βασιλιά της ποπ» στους γιατρούς που τον περιστοίχιζαν τα τελευταία χρόνια.

«Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για την απώλεια του Μάικλ φέρουν οι εγκληματίες της ιατρικής, που καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι ήταν ένας υποχόνδριος άνθρωπος για να βγάλουν εκατομμύρια», τόνισε ο κ. Αμάρ. Το άδοξο τέλος του αυτοαποκαλούμενου «Πήτερ Παν της Μουσικής» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για τα εκατομμύρια των οπαδών του. Η δυσάρεστη είδηση έκανε αστραπιαία τον γύρο του κόσμου και σε διάστημα λίγων ωρών, χιλιάδες άνθρωποι είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο στους προαύλιους χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Λος Αντζελες. Στην Τάιμ Σκουέρ της Νέας Υόρκης, η κίνηση των πεζών πάγωσε όταν σε γιγαντοοθόνη αναγγέλθηκε ο θάνατός του. Τα αναφωνήματα έκπληξης και θλίψης συγχρονίστηκαν για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, δεκάδες άνθρωποι άρχισαν να πληκτρολογούν στα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να ενημερώσουν και να ενημερωθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή