ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Μπερλουσκόνι: Δεν είμαι άγιος, το έχετε καταλάβει

ΡΩΜΗ. «Δεν είμαι άγιος», δήλωσε χθες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά ροζ σκανδάλων, αλλά και αποφασισμένος να κυβερνήσει μέχρι την εκπνοή της θητείας του. «Δεν είμαι άγιος, το έχετε καταλάβει και ελπίζω να το καταλάβουν και αυτοί στη Repubblica», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, στα εγκαίνια του εργοταξίου ενός νέου αυτοκινητόδρομου στην Μπρέσια της Βόρειας Ιταλίας. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια αντίδραση του Καβαλιέρε στην ενέργεια του περιοδικού L’ Espresso και της εφημερίδας La Repubblica (που ανήκουν στον ίδιο όμιλο) να δημοσιεύσουν αποσπάσματα ενός διαλόγου, ο οποίος λέγεται ότι έγινε ανάμεσα στον ίδιο και την Πατρίτσια ντ’Αντάριο, μια επί πληρωμή συνοδό, στην πρωθυπουργική κατοικία. Παράλληλα, η L’ Espresso ανακοίνωσε ότι άσκησε αγωγή εναντίον του Μπερλουσκόνι, τον οποίο κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση των κανόνων της αγοράς, διότι ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε τους βιομηχάνους να μη διαφημίζονται στη La Repubblica.

ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Νέα δίκη για Πολιτκόφσκαγια

ΜΟΣΧΑ. Νέα δίκη για τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου Αννα Πολιτκόφσκαγια θ’αρχίσει στη Μόσχα, στις 5 Αυγούστου, όπως μεταδόθηκε χθες από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα έναν από τους δικηγόρους στην υπόθεση. Τον περασμένο μήνα, το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας ζήτησε τη διεξαγωγή νέας δίκης των υπόπτων για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια μετά την ακύρωση των αθωωτικών αποφάσεων τον Φεβρουάριο.

ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Κλείνουν 7 παμπ την ημέρα

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πάνω από επτά παμπ κλείνουν κάθε μέρα στη Βρετανία, δείχνοντας ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει τις συνήθειες των καταναλωτών. Αυτόν το χρόνο, 2,377 παραδοσιακά βρετανικά ποτοπωλεία έχουν βάλει λουκέτο, με αποτέλεσμα 24.000 άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους. Τους τελευταίους έξι μήνες, ο αριθμός παμπ που κλείνουν έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση, αλλά και στην αύξηση της κυβέρνησης στο φόρο της μπίρας κατά 20%. Ο πρόεδρος της Βρετανικής Ενωσης για την Μπίρα και τις Παμπ καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον αντίκτυπο που έχει το κλείσιμο των παμπ στη βρετανική οικονομία. Οι παμπ που κλείνουν κάθε εβδομάδα φτάνουν τις 52.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ AMAZON ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

Εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή

ΜΑΔΡΙΤΗ. Ο όμιλος Prisa, ο μεγαλύτερος ισπανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων η εφημερίδα El Pais και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική, υπέγραψε συμφωνία με την Amazon. com για τη διάθεση του περιεχομένου εφημερίδων του ομίλου, σε ψηφιακή μορφή, στο ηλεκτρονικό βιβλίο Kindle. «Η Prisa υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Amazon. com για τη διάθεση ειδικής ψηφιακής έκδοσης των εφημερίδων El Pais, Cinco Dias (οικονομική εφημερίδα) και As (αθλητική εφημερίδα) στο Kindle, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενο των τριών εφημερίδων θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά, έναντι συνδρομής, στους χρήστες του Kindle στις ΗΠΑ, εντός των προσεχών μηνών.

Ο ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ετοιμος για το ικρίωμα

ΒΟΜΒΑΗ. Ετοιμος να βαδίσει προς το ικρίωμα εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου ο μοναδικός εν ζωή δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Νοεμβρίου, που προκάλεσαν πραγματικό μακελειό με 166 νεκρούς στη Βομβάη. Ο ηλικίας 21 ετών Πακιστανός Ατζμάλ Κασάμπ, ο οποίος εξέπληξε το δικαστήριο αποδεχόμενος όψιμα την ενοχή του, δήλωσε ότι η ομολογία του δεν ήταν αποτέλεσμα βασανιστηρίων ή άλλων πιέσεων και ότι δεν εκλιπαρεί για έλεος, καθώς προτιμά να τιμωρηθεί για τις πράξεις του σ’ αυτόν τον κόσμο. Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου επιφυλάχθηκε, πάντως, για την ομολογία του Κασάμπ, εκτιμώντας πως ο δράστης επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει τον ρόλο του στις επιθέσεις και να προστατεύσει συνεργούς του στο Πακιστάν.

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Αλλαγή σε σχολικά βιβλία

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το Ισραήλ θα αφαιρέσει από τα σχολικά βιβλία έναν αραβικό όρο που περιγράφει τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους ως «καταστροφή». Ο όρος, που είναι εκτός ύλης σε σχολεία εβραϊκών κοινοτήτων, βρίσκεται σε ένα βιβλίο που χρησιμοποιείται στα αραβικά σχολεία για παιδιά ηλικίας 8 και 9 χρόνων. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, αυτός ο όρος εξαπλώνει προπαγάνδα εναντίον του Ισραήλ. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από τους Παλαιστινίους για να περιγράψει την ίδρυση του Ισραήλ σε έναν πόλεμο όπου 70.000 Παλαιστίνιοι έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT