Αποχρωσεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εριστικό παχύδερμο

Με κάταγμα στο πόδι και στα πλευρά διέφυγε τον θάνατο πριν από ένα μήνα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας Siebel λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών Τομ Σίμπελ, μετά την επίθεση ελέφαντα σε εθνικό δρυμό της ερήμου Σερεγκέτι στην Τανζανία. Ο 55χρονος Σίμπελ, που αποκάλυψε μόλις χθες το περιστατικό, δήλωσε ότι αναρρώνει και υποβάλλεται σε καθημερινή φυσικοθεραπεία. Ο Σίμπελ και αυτόχθων οδηγός πραγματοποιούσαν φωτογραφικό σαφάρι στη σαβάνα στα όρια της ερήμου Σερεγκέτι, όταν δέχθηκαν την επίθεση του συνήθως ήρεμου παχύδερμου, που βοσκούσε με το κοπάδι του σε απόσταση 200 μέτρων από το τζιπ του Αμερικανού Κροίσου, που σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς διαθέτει προσωπική περιουσία που υπερβαίνει τα 1,9 δισ. δολάρια.

Επικίνδυνα απορρίμματα

Μεγάλο κομμάτι, υπόλειμμα του γαλλικού διαστημικού πυραύλου «Αριάν 5», που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γήινη ατμόσφαιρα προβληματίζει τους αστροναύτες του διαστημικού λεωφορείου και του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, που επρόκειτο χθες να πραγματοποιήσουν διαστημικό περίπατο. Το κομμάτι του «Αριάν» έχει εμβαδόν 19 τετρ. μέτρων και αναμένεται να περάσει σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το ΔΔΣ. Για τον λόγο αυτό, η ΝΑΣΑ διέταξε το πλήρωμα του συνδεδεμένου στο ΔΔΣ διαστημικού λεωφορείου να βρίσκεται σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσει ελιγμούς αποφυγής, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή των 13 επιβαινόντων στον Σταθμό. Στόχος του διαστημικού περιπάτου είναι η εγκατάσταση τεράστιας δεξαμενής αμμωνίας στο πλέγμα του ΔΔΣ.

Αμφιλεγόμενο κολάζ

Ομάδα Ισραηλινών καλλιτεχνών υποχρεώθηκε χθες να αφαιρέσει έργα από έκθεσή της στο κτίριο της Ενωσης Δημοσιογράφων του Ισραήλ. Τα έργα απεικόνιζαν τα πρόσωπα Παλαιστίνιων γυναικών βομβιστριών-καμικάζι, πάνω στα σώματα αναγεννησιακών Παρθένων. Με τη μέθοδο του κολάζ, οι καλλιτέχνες προσάρμοσαν πρόσωπα σύγχρονων γυναικών πάνω στις αναγεννησιακές «πιετά». Ο Γιόσι Μπαρ-Μοτσά, πρόεδρος της Ενωσης Ισραηλινών Δημοσιογράφων, είπε χθες ότι η ένωση αφαίρεσε τα επίμαχα ζωγραφικά έργα από το κτίριο στο Τελ Αβίβ, ύστερα από διαμαρτυρία Ισραηλινών, που έχασαν συγγενείς τους σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Η ομάδα των καλλιτεχνών απολογήθηκε λέγοντας ότι δεν επιθυμούσε να προσβάλει τη μνήμη θυμάτων της τρομοκρατίας, ούτε και να δικαιολογήσει τις πράξεις αυτές.

Ζωντανό ποτό

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι το ζώο που βρέθηκε μέσα σε κουτάκι αναψυκτικού της εταιρείας Pepsi στην κωμόπολη Ορμοντ Μπιτς της Φλόριντα ήταν βάτραχος. Αφού διενήργησε ενδελεχείς εξετάσεις, η αμερικανική υπηρεσία αποφάνθηκε ότι τα υπολείμματα του ζώου ανήκαν σε βάτραχο. Το δυσάρεστο περιστατικό είχε ως «θύμα» του τον Φρεντ Ντενέγκρι, που διαπίστωσε την ύπαρξη ξένου σώματος σε κουτάκι αναψυκτικού που αγόρασε στις 23 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή