Κρίσιμη ομιλία Ομπάμα για Υγεία

Κρίσιμη ομιλία Ομπάμα για Υγεία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη ομιλία στην ολομέλεια του Κογκρέσου θα εκφωνήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε μία προσπάθεια να προωθήσει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Η ομιλία του προέδρου Ομπάμα, που θα μεταδοθεί την Τετάρτη από εθνικό δίκτυο στην τηλεόραση, αποσκοπεί να προσελκύσει τουλάχιστον έναν με δύο Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες στο στρατόπεδό του.

Εντονη κριτική έχει ασκηθεί στον Αμερικανό πρόεδρο για την άρνησή του να κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του, πράγμα που επέτρεψε στους Ρεπουμπλικανούς να εκμεταλλευθούν την ασάφεια. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου, Ντέιβιντ Αξελροντ, είπε χθες ότι αν και η ομιλία του κ. Ομπάμα δεν θα ασχοληθεί με λεπτομέρειες του σχεδίου, «οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν μία ξεκάθαρη εικόνα του οράματος του προέδρου». Ο «επιτελάρχης» του Τζορτζ Μπους, Καρλ Ρόουβ, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», περιέγραψε τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης ως το Βατερλό του προέδρου Ομπάμα. «Εξάντλησε ήδη όλο του το πολιτικό κεφάλαιο. Η αλαζονεία των Δημοκρατικών έδωσε τη θέση της στην απελπισία», έγραψε ο Ρόουβ.

Κριτική και εκ των έσω

Επικρίσεις στην τακτική του προέδρου Ομπάμα ασκούν, όμως, και προοδευτικοί κύκλοι, με τον Δημοκρατικό βουλευτή της Νέας Υόρκης Αντονι Βίνερ να λέει: «Εκτιμώ ότι ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος δεν έκαναν πολύ καλή δουλειά και απέτυχαν να μεταδώσουν το μήνυμά τους στον κόσμο». Η τύχη του νομοσχεδίου ίσως εν τέλει εξαρτηθεί από μία και μόνη ρεπουμπλικανική ψήφο στη Γερουσία, εκείνη της γερουσιαστού Ολυμπία Σνόου, που έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να στηρίξει την πρωτοβουλία Ομπάμα για παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα 46 εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς. Στο μεταξύ, τα ποσοστά δημοτικότητας του Ομπάμα έχουν υποχωρήσει στο 50%, από 68% που ήταν τον Ιανουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή