Πανικός έσπειρε χθες το θάνατο σε ινδικό σχολείο

Πανικός έσπειρε χθες το θάνατο σε ινδικό σχολείο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Πέντε κορίτσια νεκρά και πάνω από 30 τραυματισμένοι μαθητές και μαθήτριες, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο τραγικός απολογισμός του πανικού που προκλήθηκε χθες στο στενό κλιμακοστάσιο ενός σχολείου της ινδικής πρωτεύουσας. Τα άτυχα παιδιά ποδοπατήθηκαν από εκατοντάδες συμμαθητές τους, που έτρεχαν αλλόφρονες να σωθούν στη στενή σκάλα του σχολείου τους, όταν τους ανακοινώθηκε ότι έπρεπε να μετακινηθούν στους πάνω ορόφους επειδή υπήρχε φόβος πλημμύρας από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Οι μαθητές, ηλικίας από 8 έως 16 ετών, έδιναν εξετάσεις, όταν τους δόθηκε εντολή να μετακινηθούν στις αίθουσες των πάνω ορόφων επειδή θα πλημμύριζε το ισόγειο. Ωστόσο, για κάποιον αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, οι μαθητές των πάνω ορόφων άρχισαν να κατεβαίνουν προς τα κάτω, ενώ οι συμμαθητές τους ανέβαιναν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει οδυνηρό ποδοπάτημα, λόγω και της στενότητας του χώρου. «Ημασταν έτοιμοι ν’ αρχίσουμε τις εξετάσεις, όταν ξαφνικά μπήκαν στην αίθουσα κάτι αγόρια. Μας έσπρωξαν και μετά βγήκαμε έξω. Κατεβαίναμε τη σκάλα όταν άρχισε το ποδοπάτημα», εξιστορεί τα γεγονότα μια μικρή μαθήτρια στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων Press Trust. Σύμφωνα με μιαν άλλη εκδοχή, ο πανικός προκλήθηκε όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως είχαν βραχεί ηλεκτρικά καλώδια, ύστερα από μια μικρή διακοπή ρεύματος. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη δώσει εντολή για τη διερεύνηση των αιτίων, που προκάλεσαν τον πανικό.

Ορισμένοι γονείς πέταξαν πέτρες

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, η αστυνομία είχε αποκλείσει το σχολείο από τα ΜΜΕ και τους οργισμένους γονείς. Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, θρηνώντας για τα παιδιά τους, ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον ενός λεωφορείου και ενός οχήματος της πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο. Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC στο Νέο Δελχί, τα περισσότερα δημόσια σχολεία στην Ινδία έχουν προβλήματα υποδομής και ανεπαρκές προσωπικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή