Σόου Μπερλουσκόνι στη Λ’ Ακουιλα

Σόου Μπερλουσκόνι στη Λ’ Ακουιλα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Οργή προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο της Ιταλίας, η απόφαση της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, RAI, να αλλάξει το πρόγραμμά της και να προβάλει έκτακτη εκπομπή με θέμα την παράδοση των πρώτων σπιτιών στους σεισμοπαθείς της πόλης Λ’ Ακουιλα, στην οποία καλεσμένος επρόκειτο να είναι ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το γεγονός δικαιώνει τους επικριτές του «Καβαλιέρε», που ισχυρίζονται ότι ο έλεγχος που ασκεί πλέον ο Μπερλουσκόνι στα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, μέσω του ομίλου του, Mediaset (που διαθέτει με τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς), αλλά και εκ της πολιτικής του θέσης ως πρωθυπουργού, ο οποίος διορίζει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της RAI, είναι πλέον ασφυκτικός. Την τελευταία στιγμή, η διοίκηση της RAI, αποφάσισε να αναβάλει την εκπομπή «Ballaro», η οποία είχε επίσης θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες από τον σεισμό της 6ης Απριλίου και να προβάλει αντ’ αυτής, την εκπομπή με τίτλο «Porta a porta» με ρεπορτάζ για την παράδοση των πρώτων σπιτιών στους σεισμοπαθείς του Αμπρούτζο και με καλεσμένο τον Μπερλουσκόνι.

Επικρίνει τον Σίλβιο

«Η εκπομπή «Ballaro» μπορεί να προβληθεί αργότερα και να μιλήσει για το ίδιο θέμα», δήλωσε ο παρουσιαστής της εκπομπής και παλαίμαχος Ιταλός δημοσιογράφος Μπρούνο Βέσπα. «Δεν θεωρώ ότι με αυτή την αλλαγή περιορίζεται τερατωδώς η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής του «Βallaro», Τζοβάνι Φλόρις, ο οποίος κατά καιρούς έχει επικρίνει τον Μπερλουσκόνι, ζήτησε εξηγήσεις από την RAI. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο Μπερλουσκονι είχε δηλώσει ότι είναι απαράδεκτο η RAI να επικρίνει την κυβέρνηση.

Το περιστατικό έγινε αφορμή να οξυνθεί η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ιταλία. Ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος που ηγείται της αντιπολίτευσης, είπε ότι ασφαλώς και πρέπει να γίνει ειδική εκπομπή για την παράδοση των πρώτων σπιτιών στους σεισμοπαθείς, όμως δεν χρειάζεται να τη μετατρέψουμε σε σόου προβολής του Μπερλουσκόνι. Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι είναι πολύ ανησυχητικό όταν ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος στην κρατική τηλεόραση δίνει εχέγγυα με σκοπό την προβολή του καλύτερου πρωθυπουργού της Ιταλίας, τα τελευταία 150 χρόνια – η αιχμή ήταν σαφής για τη σχετική πρόσφατη δήλωση του Μπερλουσκόνι.

Ο «Καβαλιέρε» πάντως δέχεται και τα πυρά των πολιτικών συμμάχων του στην κυβέρνηση, με αφορμή τη μεταναστευτική του πολιτική. Η Λέγκα του Βορρά του Μπόσι, κόμμα που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό απείλησε να ζητήσει πρόωρες εκλογές αν η κυβέρνηση υιοθετήσει την θέση υπέρ της ψήφου στους μετανάστες που υποστηρίζει και ο Τζιανφράνκο Φίνι, πρόεδρος της Βουλής, πρώην νεοφασίστας και νυν μετριοπαθής κεντροδεξιός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή