Εφοδος του FBI και συλλήψεις στο Κουίνς της Ν. Υόρκης

Εφοδος του FBI και συλλήψεις στο Κουίνς της Ν. Υόρκης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πυκνό πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τη χθεσινή επιδρομή του FBI σε διαμερίσματα του δήμου Κουίνς της Νέας Υόρκης. Οι αμερικανικές αρχές επιβεβαίωναν επισήμως ότι η αιφνιδιαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο από κοινού έρευνας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και του αντιτρομοκρατικού βραχίονα του FBI, πλην όμως, απέφευγαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα επικαλούμενες λόγους ασφαλείας. Μέλη του Κογκρέσου, πάντως, τα οποία ενημερώθηκαν αναφορικά με το περιεχόμενο των ερευνών από αξιωματικούς του FBI, έσπευδαν χθες να υπογραμμίσουν ότι δεν υφίσταται άμεση απειλή κατά της ασφάλειας των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι του FBI αποκάλυπταν, υπό τον όρο της ανωνυμίας τους, ότι στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται άτομο για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες πως συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ενώ οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» κάνουν λόγο περί εντοπισμού μικρού πυρήνα φανατικών ισλαμιστών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους στα διαμερίσματα Βόσνιων και Αφγανών σε δύο πολυκατοικίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι άνδρες του FBI, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει τα απαιτούμενα εντάλματα, φέρονται να αποχώρησαν από την περιοχή πενήντα λεπτά αργότερα μαζί με τέσσερις Βόσνιους και έναν Αφγανό υπήκοο. «Πρόκειται για ένα ζευγάρι από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τα δύο ενήλικα παιδιά τους», δήλωσε η Κάρολ Λέχνερ, η οποία διαμένει σε μια από τις δύο πολυκατοικίες. Σύμφωνα με την ίδια, οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, όχι όμως και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κουίνς.

Για προληπτικούς λόγους

Δύο γερουσιαστές από τη Νέα Υόρκη, πάντως, υποστήριζαν χθες ότι η επιδρομή έγινε κυρίως για προληπτικούς λόγους. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης στο εγγύς μέλλον», τόνισε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Τσαρλς Σούμερ. Πιο αποκαλυπτικός, ο Ρεπουμπλικανός Πίτερ Κινγκ αποκάλυψε ότι «το FBI παρακολουθεί ύποπτο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και κινητοποιήθηκε όταν αυτός συναντήθηκε με ομάδα ατόμων στην περιοχή του Κουίνς το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή