ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΙΟΥΔΑΔ ΧΟΥΑΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Αιματηρή επιδρομή σε κέντρο απεξάρτησης

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ. Ομάδα ενόπλων σκότωσε τουλάχιστον 10 άτομα σε κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών στη Σιουδάδ Χουάρες, την πιο επικίνδυνη πόλη του Μεξικού, στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία. Οι ένοπλοι, που χρησιμοποίησαν αυτόματα όπλα, μπήκαν στο κέντρο Anexo de vida και σκότωσαν κάποιους από τους ασθενείς καθώς και τον διευθυντή, αλλά και τον εφημερεύοντα ιατρό, ο οποίος εκείνη την ώρα εξέταζε μια ασθενή. Δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αστυνομική συνοδεία. Τέσσερις μασκοφόροι είχαν σκοτώσει με τον ίδιο τρόπο 18 ανθρώπους στις 2 Σεπτεμβρίου σε ένα άλλο κέντρο για τοξικομανείς στην ίδια πόλη.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Κλειστά σχολεία λόγω γρίπης

ΚΑΪΡΟ. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου διέταξε το κλείσιμο μέχρι τις 3 Οκτωβρίου των ξένων σχολείων και πανεπιστημίων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την πρόληψη κατά της γρίπης των χοίρων. Σκοπός αυτού του μέτρου είναι να συμμορφωθούν τα ξένα σχολεία με τα αιγυπτιακά, η έναρξη των οποίων, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε, ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, για τις 3 Οκτωβρίου. Τα ξένα σχολεία, που είχαν αρχίσει τα μαθήματά τους από την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να κλείσουν από σήμερα, Πέμπτη.

Η ΕL PAIS ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ

Φίλια πυρά κατά Θαπατέρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Η έγκυρη ισπανική εφημερίδα El Pais επέκρινε σε χθεσινό κύριο άρθρο της τους χειρισμούς του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της χώρας, Θαπατέρο, στον τομέα της οικονομίας, σε μια πρωτοφανή επίθεση του παραδοσιακά πιστού στους σοσιαλιστές φύλλου. Η δηλητηριώδης καταγγελία της πολιτικής Θαπατέρο δημοσιεύθηκε στην πρώτη σελίδα και απηύθυνε έκκληση για αλλαγή στην οικονομική πολιτική, ώστε να μη διολισθήσει στην ύφεση η χώρα. Η κριτική στον πρωθυπουργό περιελάμβανε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, εγκαλώντας τον για ερασιτεχνισμό και επιφανειακότητα. Η αριστερή εφημερίδα έχει πραγματοποιήσει στροφή τις τελευταίες εβδομάδες, με ιδιαίτερα επικριτικά ρεπορτάζ τόσο για το προσωπικό στυλ του Θαπατέρο όσο και την πολιτική του. Στις αρχές του μήνα η El Pais δημοσίευσε γελοιογραφία που έδειχνε τον πρωθυπουργό στο τιμόνι ενός βυθιζόμενου χάρτη της Ισπανίας, περικυκλωμένου από καρχαρίες, που συμβόλιζαν την ανεργία και το έλλειμμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ

Συλλήψεις 7 υπόπτων στην Πόλη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Εξι άτομα, ύποπτους για εμπλοκή στις συντονισμένες επιθέσεις βομβιστών – καμικάζι εναντίον εβραϊκών συναγωγών, που οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο, αλλά και στην επίθεση εναντίον υποκαταστήματος της τράπεζας HSBC το 2003, συνέλαβε χθες η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη. Επτά μαχητές της Αλ Κάιντα -ένας τους από τη Συρία- είχαν καταδικαστεί σε ποινές ισοβίων δεσμών για τις επιθέσεις του 2003. Τη χρονιά εκείνη, βομβιστές αυτοκτονίας είχαν πλήξει με φορτηγά γεμάτα εκρηκτικά δύο συναγωγές της Πόλης, προκαλώντας το θάνατο 24 ανθρώπων. Λίγες ημέρες αργότερα, μαχητές της Αλ Κάιντα είχαν σκοτώσει 30 ανθρώπους, στη βομβιστική ενέργεια κατά της τράπεζας HSBC. Στην επαρχία Μπιλετσίκ της νοτιοδυτικής Τουρκίας, έκρηξη προκάλεσε ζημιές χθες σε αγωγό πετρελαίου που τροφοδοτεί με καύσιμα στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, η έκρηξη οφειλόταν σε δυσλειτουργία του αγωγού.

ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τα νανομόρια δεν είναι… αθώα

ΒΙΕΝΝΗ. Τα νανομόρια, τα οποία επιτρέπουν τη δημιουργία υφασμάτων πιο ανθεκτικών στη βρωμιά, τη βελτίωση της γεύσης τροφίμων ή τη βελτίωση της δράσης ορισμένων φαρμάκων, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων, προειδοποίησαν χθες ειδικοί στο Σάλτσμπουργκ. Τα μόρια αυτά, το μέγεθος των οποίων δεν ξεπερνά τα 100 νανόμετρα, προστίθενται στη σύσταση βερνικιών ή μπογιάς που είναι ανθεκτικά στη βρώμα, ή σε καλλυντικά προϊόντα ή προϊόντα διατροφής που έχουν ιδιαίτερα λιπαρή σύνθεση, και μπορούν να δείξουν με την εμφάνιση ειδικού χρώματος ότι το προϊόν έχει λήξει.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ… ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Συμφωνία Τουρκίας – Αρμενίας

ΑΓΚΥΡΑ. Ιστορική συμφωνία που προβλέπει την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας μπορεί να υπογραφεί πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών τον Οκτώβριο. Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σχολίασε χθες πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες η συμφωνία θα υπογραφεί στις 13 Οκτωβρίου, την προηγουμένη του ποδοσφαιρικού αγώνα για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2010, που θα γίνει στην Προύσα. «Εχουμε στη διάθεσή μας έναν μήνα και πιστεύω ότι η συμφωνία θα υπογραφεί κάποια στιγμή κοντά σε αυτή την ημερομηνία», υπογράμμισε. Τον προηγούμενο μήνα, η Αγκυρα και το Ερεβάν ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία αρχής προκειμένου να συνάψουν διμερείς σχέσεις και να ανοίξουν τα σύνορά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή