Τα μετεκλογικά πυρά από τον Μπους

Τα μετεκλογικά πυρά από τον Μπους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σπάνια εικόνα από τα τεκταινόμενα στα παρασκήνια της αμερικανικής προεδρίας επί Τζορτζ Μπους προσφέρει με το νέο του βιβλίο ο πρώην συντάκτης των προεδρικών ομιλιών Ματ Λάτιμερ.

Στο βιβλίο, με τίτλο «Αφωνος: Ιστορίες κάποιου που επέζησε από τον Λευκό Οίκο», ο Λάτιμερ εμφανίζει τον πρόεδρο Μπους να πιστεύει ακράδαντα ότι η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν εκείνη που θα εξασφάλιζε το χρίσμα των Δημοκρατικών. Μετά τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος Μπους είχε κάτι να πει για κάθε υποψήφιο της αναμέτρησης. Για τον Ομπάμα, ο πρώην πρέοδρος έλεγε: «Ο κόσμος μας είναι επικίνδυνος και αυτός ο τύπος δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Σας λέω, αυτός ο τύπος δεν ξέρει τι του γίνεται». Για τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Τζορτζ Μπους είχε πει, σύμφωνα πάντα με τον Λάτιμερ: «Αν οι αερολογίες ήταν χρήματα, ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν δισεκατομμυριούχος».

Από τα πυρά του προέδρου Μπους, όμως, δεν γλίτωσαν ούτε και οι κομματικοί του σύμμαχοι, όπως ο υποψήφιος για την προεδρία γερουσιαστής της Αριζόνας Τζον Μακέιν, για τον οποίο είχε πει, μαθαίνοντας ότι τα ΜΜΕ είχαν αποκλειστεί από εκδήλωση στην οποία θα μετείχαν Μακέιν και Μπους: «Καλά, αν δεν με θέλει, έχω και καλύτερα πράγματα να κάνω».

Οταν ο Μακέιν εξέπληξε τους πάντες, επιλέγοντας για συνυποψήφιά του την κυβερνήτη της Αλάσκας Σάρα Πέιλιν, ο Λάτιμερ αναφέρει στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα, ότι ο πρόεδρος Μπους αντέδρασε με εμφανή απορία και αφού έξυσε το κεφάλι του, είπε: «Μα, ποια είναι αυτή; Μήπως είναι η κυβερνήτης του Γκουάμ;», ενώ συνέχισε εκφράζοντας την αμφιβολία του για τις ικανότητες της κ. Πέιλιν: «Η γυναίκα αυτή μπαίνει σε μια θέση, για την οποία δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη. Δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα σε θώκο εθνικής σημασίας ούτε και κανείς από την οικογένειά της. Να δούμε πώς θα τα πηγαίνει σε πέντε μέρες». Αν και ορισμένα πρώην στελέχη του Μπους εξέφρασαν την οργή τους για το βιβλίο του Λάτιμερ, το οποίο χαρακτήρισαν προδοτικό, η πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Μπους Ντέινα Περίνο το χαρακτήρισε άνευ σημασίας. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς που δουλέψαμε στον Λευκό Οίκο δεν θα αναγνωρίζαμε τον κύριο Λάτιμερ, αν τον βλέπαμε στο δρόμο. Η συνεργασία του με τον πρόεδρο ήταν ελάχιστη και πολλά απ’ όσα γράφει δεν μου ακούγονται αληθινά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή