Φονική επίθεση από γυναίκα στην Τσετσενία

Φονική επίθεση από γυναίκα στην Τσετσενία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον γνώριμο ήχο της βόμβας ξύπνησε για ένα ακόμα πρωινό το Γκρόζνι. Στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γυναίκα καμικάζι αφού πλησίασε σε απόσταση αναπνοής αστυνομικό όχημα, στη συνέχεια πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό. Αποτέλεσμα ήταν, εκτός από την ίδια, να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν έξι περαστικοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκρόζνι ανακοίνωσε πως τα στοιχεία της καμικάζι δεν έχουν εξακριβωθεί. Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της χθεσινής απόπειρας αυτοκτονίας είναι πανομοιότυπος με τις τελευταίες επιθέσεις τρομοκρατών, τόσο στην Τσετσενία όσο και στις άλλες εύφλεκτες περιοχές του ρωσικού Καυκάσου. Το χθεσινό αιματηρό περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό, καθώς στη διάρκεια όλου του χθεσινού εικοσιτετραώρου υπήρξε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων. Το βράδυ της Τρίτης, σε δυο ξεχωριστές συμπλοκές που έγιναν σε περιοχές της Τσετσενίας, ένας στρατιώτης, ένας αστυνομικός και ένας καταζητούμενος από τις τοπικές Αρχές έπεσαν νεκροί. Μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα από την Τσετσενία, στο Νταγκεστάν, το βράδυ της Τρίτης, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο περαστικοί, ενώ σε άλλη συμπλοκή στο βουνό Τάρκι-Τάου σκοτώθηκε ένας αντάρτης.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Τα νέα αιματηρά περιστατικά ήλθαν να επαληθεύσουν την κοινή διαπίστωση πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, τη στιγμή που τον περασμένο μόλις Απρίλιο το Κρεμλίνο ανακοίνωνε το τέλος των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Τσετσενία. Η άσχημη αυτή εξέλιξη, αλλά και η διαπίστωση της Μόσχας πως αρκετοί από τους τοπικούς αξιωματούχους παίζουν διπλό παιχνίδι, την ανάγκασαν εδώ και περίπου δέκα ημέρες να αναθέσει εξ ολοκλήρου όλες τις έρευνες και την ασφάλεια του Καυκάσου στη FSB. Μιλώντας στην «Κ», στρατιωτική πηγή υποστήριζε πως οι έρευνες και η δράση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών θα έχουν αποτέλεσμα, αλλά όχι άμεσο. Η ίδια πηγή έλεγε πως οι Αρχές κάνουν ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου η δράση των τρομοκρατών να μην περάσει από τον Καύκασο σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας και σε στρατηγικούς στόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή