Αλλάζει η παλιά γειτονιά των Ομπάμα

Αλλάζει η παλιά γειτονιά των Ομπάμα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΚΑΓΟ. Η παρουσία του είναι έντονη ακόμη κι αν ο ίδιος δεν είναι εκεί. Από την ημέρα που μετακόμισαν στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένεια του έχουν περάσει ελάχιστες ώρες στο σπίτι που μέχρι την ορκωμοσία του ήταν η κατοικία τους στο Σικάγο. Και όμως, οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη γειτονιά είναι εμφανείς. Τα μέτρα ασφαλείας έξω από την πρώην κατοικία του Αμερικανού προέδρου είναι δρακόντεια, η πρόσβαση στους απλούς θνητούς απαγορεύεται, αναγκάζοντας ακόμη και εκείνους που κάνουν το καθημερινό τους τζόγκινγκ να αλλάξουν πορεία. Για κάποιους άλλους, το γεγονός ότι μένουν στη παλαιά γειτονιά του Ομπάμα σημαίνει αύξηση κερδών, όπως π. χ. το τοπικό κουρείο, το οποίο αποτελεί πλέον ατραξιόν για τους τουρίστες.

Λίγο μετά την εκλογή του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωνε ότι θα ήθελε να επισκέπτεται συχνά το σπίτι του στο Σικάγο. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Η τελευταία φορά που η οικογένεια επισκέφθηκε την πόλη ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο πρόεδρος σταμάτησε για λίγη ώρα στο σπίτι τον περασμένο Ιούλιο, όταν βρέθηκε στο Σικάγο.

«Το δικό μου Κενεμπανκπόρτ είναι το Σάουθ Σάιντ του Σικάγου», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα τον περασμένο χρόνο στη «Σικάγο Τρίμπιουν», αναφερόμενος στην οικογενειακή κατοικία της οικογένειας Μπους. «Οι φίλοι μας είναι εδώ, η οικογένειά μας είναι εδώ, θα προσπαθήσουμε να ερχόμαστε όσο το δυνατόν συχνότερα, τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι εβδομάδες ή κάθε δίμηνο». Φαίνεται ότι αυτό δεν έχει καταστεί δυνατόν, όμως η οικογένεια έχει διατηρήσει τους φίλους από το Σικάγο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν μετακομίσει στην Ουάσιγκτον, όπως η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Βάλερι Τζάρετ και η ιδιαίτερη γραμματέας της Μισέλ Ομπάμα, Ντεζιρέ Ρότζερς.

Πάντως, όποτε και αν η οικογένεια Ομπάμα βρεθεί στην παλαιά της γειτονιά, θα ανακαλύψει ότι έχει πλέον νέους γείτονες, καθώς το διπλανό ακριβώς σπίτι πωλείται. Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, καθώς οι ιδιοκτήτες θέλουν πρώτα να δουν πόσο «μπορούν να πιάσουν», χάρη στον παράγοντα Ομπάμα.

Οι νέοι γείτονες της οικογένειας Ομπάμα θα πρέπει, όμως, να είναι έτοιμοι για τα προβλήματα που συνοδεύουν την Πρώτη Οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι ένοικοι θα πρέπει να δώσουν στη μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου τα ονόματα των φίλων και των συγγενών τους, που θα επισκέπτονται την οικία, ενώ οι καλεσμένοι θα υποχρεούνται να περνούν από αστυνομικό κλοιό, μέχρι να φθάσουν στο σπίτι των γειτόνων των Ομπάμα.

«Οταν μένουν στο σπίτι τους στο Σικάγο, η γειτονιά μετατρέπεται σε τρελοκομείο. Αυτοκίνητα παντού και 40 άνδρες φρουρά. Ολοι είναι σε ένταση και όλων τα κεφάλια γυρίζουν προς κάθε κατεύθυνση», λέει ο γείτονας του Ομπάμα Μπιλ Γκρίμσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή