Πρόστιμο, γιατί προσέλαβε λαθρομετανάστη…

Πρόστιμο, γιατί προσέλαβε λαθρομετανάστη…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και δη των Συντηρητικών, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος αποπομπής της γενικής εισαγγελέως, Πατρίτσιας Σκότλαντ, στην οποία επεβλήθη πρόστιμο ύψους 5.000 στερλίνων για παροχή εργασίας σε λαθρομετανάστη.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε παραβίαση της νομοθεσίας για τη λαθρομετανάστευση, πλην όμως, η γενική εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει συγνώμη και ως εκ τούτου δεν απαιτούνται επιπλέον μέτρα σε βάρος της», ξεκαθάρισε χθες ο κ. Μπράουν. Οι Συντηρητικοί, ωστόσο, επιμένουν ότι η βαρόνη Σκότλαντ οφείλει να παραιτηθεί, δεδομένου ότι η ίδια προ ενός έτους προώθησε το νόμο για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης από το αξίωμα της υφυπουργού Εσωτερικών.

Από την πλευρά της, πάντως, η υπηρεσία για την προστασία των συνόρων της Βρετανίας (UK Border Agency) έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε πως η βαρόνη Σκότλαντ προσέλαβε τη λαθρομετανάστη, Λολοάχο Ταπούι από το Τόνγκο ως οικιακή βοηθό εν αγνοία της. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναγνωρίζει ότι νεαρή Ταπούι παρουσίασε πλαστά έγγραφα, εντούτοις η βαρόνη Σκότλαντ δεν μερίμνησε ως όφειλε βάσει του νόμου να κρατήσει αντίγραφα των πιστοποιητικών που της παρέδωσε η μετανάστρια. Χθες το πρωί η βαρόνη Σκότλαντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί συγγνώμη για τη «μη εσκεμμένη» παραβίαση του νόμου για τη λαθρομετανάστευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή