Αγωγή από τον Βιλπέν κατά του Σαρκοζί

Αγωγή από τον Βιλπέν κατά του Σαρκοζί

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Αγωγή κατέθεσε χθες ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν -που δικάζεται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο της υπόθεσης «Κλιρστρίμ» – κατά του προέδρου Νικολά Σαρκοζί για «παραβίαση της αρχής της αθωότητας». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ της Τετάρτης, ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Υστερα από δύο χρόνια ερευνών, δύο ανεξάρτητοι δικαστές θεώρησαν ότι οι ένοχοι πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη». Στη δήλωση του κ. Σαρκοζί απάντησε αμέσως ο συνήγορος του κ. ντε Βιλπέν Ανρί Λεκλέρ, λέγοντας: «Πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης». Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του αγόρευσης, ο συνήγορος κατακεραύνωσε τον Γάλλο πρόεδρο: «Αυτός είναι ο σεβασμός που επιδεικνύεται στο δικαστήριο; Είναι θέαμα αυτό για έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας; Η αρχή της αθωότητας αποτελεί θεμελιώδη αξία του δικαστικού μας συστήματος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το παραβιάζει κατάφωρα ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών».

Η υπόθεση αφορά τον πλαστό κατάλογο δήθεν καταθετών στην επενδυτική τράπεζα Clearstream του Λουξεμβούργου, όπου φέρεται να συγκεντρώθηκαν οι παράνομες προμήθειες από την πώληση γαλλικών φρεγατών στην Ταϊβάν. Ο Σαρκοζί είναι μεταξύ των εναγόντων στη δίκη, θέλοντας να πέσει φως στο πώς το όνομά του βρέθηκε στον κατάλογο, υπονοώντας ότι γι’ αυτό ευθύνεται ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή