Συναγερμός χθες στη Γερμανία λόγω Αλ Κάιντα

Συναγερμός χθες στη Γερμανία λόγω Αλ Κάιντα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση συναγερμού ετέθη χθες, τρία εικοσιτετράωρα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής, η γερμανική αστυνομία, μετά την έκδοση προειδοποίησης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στη Γερμανία να επαγρυπνούν. Η προειδοποίηση -που δεν είναι οδηγία, ως διευκρινίζεται- εξεδόθη την Τετάρτη με αφορμή μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της αλ Κάιντα για γενικευμένη επίθεση εναντίον της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, σε περίπτωση επανεκλογής της καγκελαρίου Μέρκελ. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, στο βίντεο εικονίζεται άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως ο Αμπού Τάλχα ο Γερμανός, ο οποίος στα γερμανικά προειδοποιεί «Μαύρες μέρες περιμένουν τους Γερμανούς».

Οπως εξάλλου ισχυρίζεται το ταμπλόιντ μεγάλης κυκλοφορίας «Bild» στο χθεσινό του φύλλο, η CIA προειδοποίησε μυστικά τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές για την απειλή επιθέσεων με πυραύλους εδάφους – αέρος εναντίον γερμανικών αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας. Η γερμανική συμμετοχή στη στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, η οποία δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση από φανατικούς ισλαμιστές. Τον Ιούλιο του 2006 δυο βαλίτσες με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετήθηκαν σε δυο τρένα, που διέρχονταν από το σταθμό της Κολωνίας. Ομως, οι μηχανισμοί δεν εξερράγησαν.

Ενόψει των εκλογών της Κυριακής, η συμμετοχή της κας Μέρκελ στη σύνοδο του G-20 στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ θα υπενθυμίσει, στους ψηφοφόρους τις συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή που επετεύχθησαν με δική της παρέμβαση στις συνόδους της Ομάδας των Οκτώ και που την ανέδειξαν σε «Βασίλισσα της Συνόδου», ισχυρίζονται οι αναλυτές. Και χωρίς την υπενθύμιση αυτή, η Αγκελα Μέρκελ προδιαγράφεται ως νικήτρια των εκλογών. Παραμένει το ερώτημα εάν μαζί με τους Ελεύθερους Δημοκράτες θα συγκεντρώσουν απόλυτη πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή