ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Δίνουν αμοιβή 1.000.000 δολάρια

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Αμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων προτίθεται να καταβάλει σουηδική εταιρεία σεκιούριτι σε οποιονδήποτε της δώσει πληροφορίες για τη μεγάλη ληστεία, την οποία πραγματοποίησαν άγνωστοι στα γραφεία της στη σουηδική πρωτεύουσα. Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει το ύψος του ποσού που εκλάπη με έναν μάλλον θεαματικό και γκανγκστερικό τρόπο, αλλά και μόνο από την αμοιβή, τεκμαίρεται ότι το ποσό θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Ενοπλοι άνδρες έσπασαν το παράθυρο στην οροφή του κτιρίου, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας και στη συνέχεια πέταξαν εκρηκτικά στον εσωτερικό χώρο. Στη συνέχεια γέμισαν σάκους με χρήματα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγαν με ελικόπτερο.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ BRITISH ΑΙRWΑΥS

Θα χρεώνει τη θέση προτίμησης…

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η αεροπορική εταιρεία British Airways, ακολουθώντας το παράδειγμα των εταιρειών χαμηλού κόστους, θα χρεώνει εφ’ εξής επιπλέον για την προκράτηση συγκεκριμένης θέσης. Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, οι νέες επιπλέον χρεώσεις θα αφορούν τους επιβάτες που έχουν συγκεκριμένη προτίμηση για μια θέση δίπλα σε παράθυρο, διάδρομο ή έξοδο κινδύνου. Μέχρι τώρα, η Β. Α. επιτρέπει στους επιβάτες της να κάνουν προκράτηση της θέσης τους 24 ώρες πριν από την αναχώρηση, αλλά από τις 7 Οκτωβρίου μόνον όσοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν θα μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση της προτίμησής τους. Για ένα ταξίδι οικονομικής θέσης στην Ευρώπη οι επιβάτες θα πληρώνουν περίπου 11 ευρώ για την επιλογή θέσης, ενώ μία θέση στη σειρά της εξόδου κινδύνου θα στοιχίζει 55 ευρώ.

ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΚΟΝΓΚ

Σπάνια ζώα υπό εξαφάνιση

ΑΝΟΪ. Οι συχνές ξηρασίες, οι πλημμύρες και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν να εξαφανίσουν σπάνια ζώα και φυτά που ζουν στην περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ, του μεγαλύτερου ποταμού της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ανάμεσα στα σπάνια είδη περιλαμβάνεται κι ένας βάτραχος, ο οποίος τρέφεται με μικρά πουλιά και ώς πρόσφατα παρέμενε άγνωστος. Το WWF έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, εν όψει της διαπραγματευτικής συνόδου για το κλίμα που αρχίσει τη Δευτέρα στην Μπανγκόκ. «Οι προβλέψεις για την περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ δείχνουν ότι οι κλιματολογικές αλλαγές έχουν μεταβάλει δραματικά τα οικοσυστήματα», δήλωσε ο Στιούαρτ Τσάπμαν, διευθυντής του προγράμματος της περιοχής. «Ορισμένα είδη θα μπορούν να προσαρμοστούν στις κλιματολογικές αλλαγές, κάποια άλλα όμως όχι. Αυτά θα εξαφανιστούν, με ό, τι μπορεί να σημαίνει για την ισορροπία του οικοσυστήματος», κατέληξε ο κ. Τσάπμαν.

ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΤΕΪΤ

Πέθανε από καρκίνο η Σούζαν Ατκινς

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Η Σούζαν Ατκινς, μία εκ των συνενόχων για τη στυγερή δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ από μέλη της σέχτας του διαβόητου Τσαρλς Μάνσον, το 1969, πέθανε σε ηλικία 61 ετών από καρκίνο του εγκεφάλου, ένα μήνα μετά την απόρριψη αίτησης χάριτος από τη Δικαιοσύνη. Η Ατκινς είχε προκαλέσει πραγματικό σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη όταν ομολόγησε, εντελώς αμετανόητη, τη δολοφονία της Τέιτ, συζύγου του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, η οποία βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ο ίδιος ο Μάνσον, ο οποίος εμφανιζόταν ως Μεσσίας και είχε δημιουργήσει κοινόβιο τοξικομανών και περιθωριακών, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, μαζί με άλλους τρεις συνενόχους του, αναμεμειγμένους σε επτά ανθρωποκτονίες.

ΣΩΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ

Σύγκρουση δύο γαλλικών μαχητικών

ΠΑΡΙΣΙ. Η πιθανότερη αιτία για τη συντριβή δύο γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale ανοιχτά του Περπινιάν είναι η σύγκρουση στον αέρα. Αυτό ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας. «Ο πιλότος που διασώθηκε διηγήθηκε τι συνέβη και η πλέον πιθανή υπόθεση είναι η σύγκρουση στον αέρα», δήλωσε ο κυβερνήτης της φρεγάτας Bertrand Bonneau. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου πιλότου. Επί τόπου μετέβη και ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ερβέ Μορέν. Το Rafale, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Dassault Aviation SA, είναι σήμερα το πολεμικό αεροσκάφος της Γαλλίας με την πιο προηγμένη τεχνολογία.

ΟΡΓΗ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Γιατί αποκάλυψε τα έξοδα βουλευτών

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αυτός που έδωσε στον βρετανικό Τύπο όλες τις πληροφορίες για τις υπερβολικές δαπάνες Βρετανών βουλευτών το έκανε επειδή ήταν θυμωμένος με τον στρατό και τα ποσά που το Λονδίνο διαθέτει στον πόλεμο του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Αυτό ανέφερε χθες σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ», η οποία πρώτη αποκάλυψε το σκάνδαλο των δαπανών. Ο πληροφοριοδότης δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι λογοκρίνουν τις αξιώσεις για επιπλέον δαπάνες πριν αυτές δημοσιευθούν και οι στρατιώτες που απασχολούνται ως φρουροί στα γραφεία τους εξοργίζονται, βλέποντας να αναφύονται διεκδικήσεις για μπισκότα και πορνογραφικές ταινίες. Υπάρχουν πολλοί στρατιώτες οι οποίοι ανάμεσα στις περιοδείες τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν εργάζονται για να κερδίσουν επιπλέον χρήματα προκειμένου να αγοράσουν πανοπλίες, μπότες και γάντια, καταλήγει το δημοσίευμα. Οι αποκαλύψεις για τα επιπλέον έξοδα των Βρετανών βουλευτών εξόργισαν τους ψηφοφόρους, περιόρισαν την εμπιστοσύνη τους προς αυτούς και μεταξύ άλλων συνέτειναν στο να τελειώσει η βουλευτική καριέρα πολλών μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.

ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ

Εντεκα νεκροί στη Μοσούλη

ΜΟΣΟΥΛΗ. Τουλάχιστον 11 Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στα περίχωρα της Μοσούλης, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια ελεγχόμενης πυροδότησης εκρηκτικών τα οποία είχαν κατασχέσει από αντάρτες. Η Μοσούλη, το κυριότερο αστικό κέντρο του βορείου Ιράκ, θεωρείται από τους Αμερικανούς ο τελευταίος ισχυρός θύλακος της ιρακινής αντίστασης. Το χθεσινό περιστατικό ρίχνει πρόσθετες σκιές δυσπιστίας για τις δυνατότητες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, μία ημέρα μετά την απόδραση 16 κρατουμένων -συμπεριλαμβανομένων πέντε μελών της Αλ Κάιντα, καταδικασμένων σε θάνατο- από φυλακή στη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, Τικρίτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή