ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε φόντο τρομοκρατικό το φεστιβάλ της μπίρας

ΜΟΝΑΧΟ Δύο υπόπτους ισλαμιστές κρατεί από χθες η γερμανική αστυνομία, φοβούμενη τρομοκρατική επίθεση. Οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι ζητούν την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση του φεστιβάλ της μπίρας. Ανώτατοι Γερμανοί αξιωματούχοι φοβούνται τρομοκρατική επίθεση σε μια στιγμή κατά την οποία στο Μόναχο -όπου και η γιορτή της μπίρας- συγκεντρώνονται τουρίστες από όλη τη Γερμανία, αλλά και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο αρχηγός της αστυνομίας Βίλχελμ Σμιντμπάουερ δήλωσε ότι έξι ισλαμικά βίντεο κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και τα δύο αναφέρονταν στο φεστιβάλ μπίρας. Οι αρχές ήδη έχουν απαγορεύσει να πετάνε αεροπλάνα καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 4 Οκτωβρίου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ

Μπεμπέ «νουθετεί» Λόρεν

ΠΑΡΙΣΙ. Εναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε η πάλαι ποτέ «σέξι γατούλα» του γαλλικού κινηματογράφου Μπριζίτ Μπαρντό για να γιορτάσει τα 75α γενέθλιά της: απηύθυνε έκκληση προς τη Σοφία Λόρεν, η οποία επίσης κλείνει τα 75 της χρόνια αυτή την εβδομάδα να εγκαταλείψει για πάντα τις γούνες. «Εύχομαι ευτυχισμένα γενέθλια στη Σοφία, τη λαμπερή δίδυμη αδελφή μου και της ζητώ να σταματήσει να φοράει γούνες. Θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει», δήλωσε σε συνέντευξή της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Παλιότερα η Μπαρντό είχε διαμηνύσει στη Λόρεν ότι φορώντας γούνες είναι σαν να κουβαλάει στις πλάτες της ολόκληρο νεκροταφείο. Αυτές τις μέρες στο Παρίσι ξεκίνησε η λειτουργία έκθεσης με 2000 φωτογραφίες της Μπαρντό και διάφορα αντικείμενα από την πολυτάραχη ζωή της ώς το 1973, οπότε αποφάσισε να παροπλιστεί και να ασχοληθεί με τα ζώα. Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τον Ιανουάριο.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ 190 ΧΩΡΕΣ

Συζητούν για το κλίμα

ΜΠΑΝΓΚΟΚ Επαναλαμβάνονται στην Μπανγκόκ οι συνομιλίες για το κλίμα, ενόψει της συνόδου κορυφής στην Κοπεγχάγη. Αντιπρόσωποι από 190 χώρες άκουσαν από τον επικεφαλής της γραμματείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, Ιβο ντε Μπερ, ότι «ο χρόνος πιέζει και τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί». Μετά τη συνάντηση της Μπανγκόκ, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν στις 9 Οκτωβρίου, οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν στη Βαρκελώνη, το Νοέμβριο, με την ελπίδα να έχουν αρθεί τα σημαντικά ώς σήμερα εμπόδια. Ο Ιβο ντε Μπερ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αν πραγματικά θέλουμε να ευοδωθεί με επιτυχία η σύνοδος της Κοπεγχάγης θα πρέπει να παρασχεθεί βοήθεια στις ευάλωτες χώρες προκειμένου να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα, να γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για τη μείωση των εκπομπών αερίων στις αναπτυγμένες χώρες και να δοθεί χρήμα στις φτωχές χώρες για να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές αερίων.

Η «ΜΟΥΣΑ» ΤΩΝ ΜΠΙΤΛΣ

Η Λούσι πήγε τελικά στον ουρανό

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Λούσι, η οποία ενέπνευσε τους Μπιτλς να γράψουν το ψυχεδελικό τραγούδι «Lucy in the Sky with Diamonds» πέθανε χθες ύστερα από μακρά μάχη με την ασθένεια του λύκου. Ο θάνατος της Λούσι Βόντεν στα 46 της χρόνια ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του νοσοκομείου του Λονδίνου Σεν Τόμας. Ο Τζον Λένον ήταν αυτός που για πρώτη φορά πρόσεξε τη Λούσι, όταν ο νεαρός γιος του επέστρεψε από το σχολείο στο σπίτι με μια ζωγραφιά, λέγοντας ότι ήταν «Η Λούσι στον ουρανό μαζί με διαμάντια». Ο πατέρας Λένον άδραξε την ευκαιρία και έγραψε ένα ψυχεδελικό μουσικό κομμάτι που συνδέθηκε με τη χρήση του LSD. Ο Τζούλιαν Λένον τα τελευταία χρόνια κράτησε επαφή με τη Λούσι, καθώς ήξερε για την ασθένειά της. Οταν κυκλοφόρησε ο δίσκος, το τραγούδι έγινε αφορμή για αντιφατικά σχόλια και μάλιστα το Μπι Μπι Σι το απαγόρευσε επειδή υπήρχαν αναφορές στο LSD.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

Στηρίζουν τον Καρζάι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ηνωμένες Πολιτείες και χώρες του ΝΑΤΟ οι οποίες έχουν στείλει στρατιώτες στο Αφγανιστάν δήλωσαν στον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι ότι θα επανεκλεγεί παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εκλογές τις 20ής Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ» οι εκπρόσωποι αυτών των χωρών δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την πολιτική του Αφγανού ηγέτη που στοχεύει στην απομάκρυνση των Ταλιμπάν. Φαίνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των εμπλεκόμενων χωρών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Καρζάι θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Αφγανιστάν.

ΘΥΜΑΤΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ

Νεκροί 7 Ιρακινοί αστυνομικοί

ΡΑΜΑΝΤΙ Επτά Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν χθες όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε βυτιοφόρο νερού έξω από το αρχηγείο της ιρακινής αστυνομίας κοντά στο Ραμαντί. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε 35 χλμ. δυτικά του Ραμαντί, πρωτεύουσα της σουνιτικής δυτικής επαρχίας του Ανμπάρ, στο δρόμο που ενώνει την περιοχή με την Ιορδανία και τη Συρία. Η χθεσινή επίθεση είναι η δεύτερη εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην επαρχία Ανμπάρ, η οποία ήταν οχυρό της αλ Κάιντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή