Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

Προτάσεις για την εβδομάδα που έρχεται

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Αειφόρο σχολείο, θεωρία και πράξη

Σε μια εποχή που η παιδεία χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει τον προσανατολισμό της, η λογική του «αειφόρου σχολείου» κάνει λόγο για την ανάγκη εμπλουτισμού των εκπαιδευτικών στόχων, με σκοπό να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις οικολογικές πρακτικές και τις δράσεις με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος. Στο συμπόσιο αυτό καθηγητές και υπεύθυνοι σχολείων θα μιλήσουν για τις προοπτικές, αλλά και τα εμπόδια που συναντά αυτή η λογική στην πράξη.

Πού: Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών
Πότε: 22 – 24 Ιανουαρίου
www. ellet. gr

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Γιατί «σκάει» το ποπ κορν;

Γίνεται να βράσεις νερό με πάγο; Τι ρόλο παίζει η πίεση στη θερμοκρασία βρασμού και πώς ο άνθρωπος εκμεταλλεύτηκε τη συγκεκριμένη ιδιότητα για να επινοήσει τις χύτρες ταχύτητας; Γιατί «σκάει» το ποπ κορν; Αυτές και πολλές ακόμη απορίες σκοπεύει να απαντήσει ο επιμορφωτικός κύκλος πειραμάτων και επιδείξεων με τίτλο «Η επιστήμη της κουζίνας». Στόχος των ειδικών είναι να αποδείξουν πως η μαγειρική κρύβει συσσωρευμένες επιστημονικές γνώσεις και ότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε παρουσιάζουν εκπληκτικές ιδιότητες.

Πού: Ευγενίδειο Ιδρυμα
Πότε: Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου
www. eugenfound. edu. gr

ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ

Η ψυχική υγεία σήμερα

Ο κύκλος ομιλιών «Ψυχική Υγεία: Σύγχρονες προσεγγίσεις – Προβληματισμοί» έχει ως στόχο να δώσει το βήμα σε κορυφαίους Ελληνες ειδικούς ώστε να ενημερώσουν το ευρύ κοινό πάνω στις ψυχικές ασθένειες και τις τελευταίες ανακαλύψεις που έχει κάνει η επιστήμη στην προσπάθεια να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει τα αίτιά τους.

Πού: Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών
Πότε: Τρίτη 12 Ιανουαρίου
www. eie. gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή